Ciorba radauteana

Ingrediente:

1 piept de pui (eu am folosit de curcan)
1 ceapa mare
2 morcovi
1 pastarnac
1/2 radacina de telina
2 ardei
3 galbenusuri
200 g smantana
7-8 catei de usturoi
leustean verde
patrunjel verde
sare, piper

Mod de preparare:

Se spala carnea si se pune la fiert. Se spumeaza de cate ori este nevoie.
Legumele se spala, se curata si se taie bucati marunt. Eu las legumele in ciorba. Daca doriti sa le scoateti, atunci va trebui sa le taiati bucati mai mari. Se adauga toate legumele peste carnea care fierbe si se potriveste de sare.

Cand carnea este fiarta se scoate pe o farfurie. Se lasa putin sa se raceasca apoi se rupe fasii si se pune inapoi in oala. Adaugam usturoiul pisat si mai lasam sa fiarba putin.
Intr-un caston luam doua polonice de ciorba si o lasam sa se racesca putin.
Galbenusurile se amesteca cu smantana si o lingura de faina. Adaugam ciorba racorita si amestecam bine.

Tragem oala de pe foc si adaugam galbenusurile cu smantana (oala nu trebuie sa fie pe foc, ca sa nu se taie smantana).
Mai punem ciorba sa dea cateva clocote, adaugam zeama de lamaie si potrivim de sare.
Stingem focul si adaugam leusteanul verde taiat marunt.

Se serveste calda cu ardei iute si zeama de lamaie, dupa gust.

Print Friendly, PDF & Email

10 Responses to “Ciorba radauteana

  • ff buna ancuto esti buna de maritat ..Marius

  • Marius iti multumesc. :)))
    O zi faina!

  • arata senzational!!!de o ora citesc retetele tale de ciorbite si imi zic:"asta o fac",dupa care trec la urmatoarea si mi se pare si mai apetisanta…ca sa nu-ti mai zic de ostropelul de pui…si retetele cu carne de vitel!!!ce ma fac?e clar ca le voi incerca pe toate!!!dar care sa fie prima?
    spor in toate!

  • ha… ha… ha… cand am citit urarea ta de mai sus "O zi faina!"am devenit taaare curioasa sa-ti vad profilul…si cand colo,Ancuta e sibianca!!!super!!!poate suntem vecine:)

  • Violeta mai sti, poate chiar ne cunoastem :))).
    Ma bucur ca iti plac retelele mele. Te astept cu impresii. Sunt curioasa pe care o vei incerca prima :).
    O seara faina!

  • Salut,vreau sa-ti spun ca azi am facut ciorba dupa reteta ta doar ca am pus pulpa de porc taiata felii si apoi dupa ce a fiert am taiat-o fasii mai mici,si mi-a iesit super buna :D!Multumesc pt reteta si succes pe mai departe!Corry

    • Corry ma bucur ca ai incercat si ti-a placut reteta. Te mai astept cu impresii. O saptamana frumoasa iti doresc!

  • foarte tari retetele,multumesc pentru idei!!!!!!!!!!!

  • Delicioasa ciorba asta,Ancuţa. Azi vreau sa fac si eu si mi-am zis sa vad si varianta ta! Pup! (mena)

Leave a Reply to Anonim Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *