Sarmale cu orez si ciuperci

Nu mai mancasem de foarte multa vreme sarmale cu ciuperci. Si pentru ca tot suntem in post, iar varza acra mai avem destula, am hotarat ca ar fi cazul sa fac niste sarmale :).



Ingrediente:

2 verze murate
2 cepe mari
3 mrcovi
700 g ciuperci
1 cana orez
250 ml suc de rosii
cimbru
marar
2 frunze de dafin
sare, piper
ulei


Mod de preparare:

Curatatm ceapa si o taiem marunt. O punem la inabusit in 3 linguri ulei de masline si 3 linguri apa.

Dupa ce s-a inmuiat adaugam morcovii curatati si dati pe razatoarea cu ochiuri mari.

Cand s-au inmuiat adaugam ciupercile curatate si taiate bucatele. Lasam sa fiarba pana scade toata apa lasata de ciuperci.

Adaugam apoi orezul spalat bine in apa rece si amestecam. Turnam o cana cu apa si adaugam cimbru, sare si piper. Lasam sa fiarba pana scade apa (~10 minute).

Dam de pe foc si lasam la racit.
Intre timp desfacem varza. Daca este prea acra o lasam 20 de minute in apa calduta.
O varza o tocam iar cealalta o folosim la invelit sarmalele.
In oala in care vom fierbe sarmalele punem ulei si un strat de varza taiata marunt. Presaram putin cimbru si marar si punem o frunza de dafin.

Pentru sarmale punem cate o lingura de umplutura pe frunza de varza si impaturim. Asezam sarmalele in oala peste stratul de varza.

Deasupra punem restul de varza tocata, putin cimbru, marar si frunza de dafin. Turnam sucul de rosii si completam cu apa, cat sa acopere sarmalele.

Acoperim si punem sa fiarba la foc mic 45 de minute. Dam apoi oala la cuptor si mai lasam sa fiarba inca 45 de minute.

Se servesc calde, dar sunt foarte bune si reci.

Print Friendly, PDF & Email

4 Responses to “Sarmale cu orez si ciuperci

  • Wow Ancuta draga mea…ce bine arata…

  • Ruxy ce rapida ai fost. Multumesc mult! Pupici!

  • o sa incerc si eu reteta asta. sper sa n-o dezamagesc pe mami. pare usoare de facut si in acelasi timp gustoasa:). multumim!

  • Cu mare drag. Sper sa-ti placa si tie si mamei tale. Sigur nu o vei dezamagi, chiar si numai prin faptul ca ai incercat.
    O zi buna!

Leave a Reply to Ancuta Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *