Pilaf de orez cu pui si legume
Ingrediente:
2 pulpe de pui intregi
1 ceapa
1 morcov
1 pastarnac
1 bucata de telina
1 cana orez
1 lingura pasta de ardei
2-3 rosii sau 150 ml bulion
2 cani apa
sare, piper
patrunjel verde
Spalam pulpele si le taiem pe jumatate. Le uscam cu un servet si le condimentam cu sare si piper. Intr-o tigaie mai mare, sau o cratita incingem 3-4 linguri de ulei. Prajim pulpele in uleiul incins, pe toate partile.
Scoatem carnea pe o farfurie.
In uleiul ramas adaugam 3 linguri de apa si ceapa taiata marunt. Amestecam pana devine translucida apoi adaugam celelalte legume taiate sau date pe razatoare. Eu am folosit legume din congelator taiate.
Mai lasam si legumele 2-3 minute la sotat apoi adaugam orezul bine spalat si scurs de apa.
Amestecam bine si adaugam rosiile taiate sau bulionul si apa. Potrivim de sare si piper.
Transferam totul intr-un vas termorezistent (eu nu pot pune cratita la cuptor din cauza manerelor :)).
Asezam deasupra pulpele de pui si dam la cuptor la foc potrivit, pana fierbe orezul si scade toata apa. Daca mai trebuie mai adaugam putina apa, astfel incat orezul sa fie fiert.
Servim cald presarat cu patrunjel verde tocat.
Arata GROZAV!!!!
Multumesc Gaby. Te pup!
Ei, uite asta e genul de pilaf care-mi place.
Cred ca o sa-ti vina si tie premiul de la Bilancia, am inteles ca de obicei premiile se trimit in 6-8 saptamani de la incheierea oricarui concurs.
Te pup, o seara frumoasa! 🙂
Multumesc de vizita Oana. Astazi am primit si eu cutitul. Pup!
imi place la nebunie
Si noua ne place mult. Te mai astept!
Duminica frumoasa!
NINA 28AUGUST 2012 ARATA BINE
Multumesc Nina.
Foarte buna! Am incercat-o si pot sa spun ca e cel mai bun pilaf ce am mancat vreodata!
Tania ma bucur ca ti-a placut. Te mai astept cu drag. Pupici!
E excelent!Azi e a doua oara cand il fac .Felicitari!
Multumesc. Ma bucur ca ti-a placut.
O saptamana frumoasa!
Arata bine, o sa il incerc,
Sper sa iti placa. Te mai astept cu drag!
ms ptr reteta asta f delicioasa,e prima data cand fac pilaf la cuptor si mi a iesit f gustos.
Excelent~ foarte bun 🙂