Prajitura cu foi Lica
Pe la noi asa se numesc foile de napolitana. Si aceasta reteta este tot din caietul mamei mele si nu cred ca trebuie sa va mai spun cat este de buna :).
Ingrediente:
2 foi mari de napolitana
140 g zahar
140 g unt
140 g zahar pudra
70 g nuca macinata
70 g nuca taiata bucatele
3 galbenusuri
1 lingura rom
esenta de vanilie
Mod de preparare:
Zaharul tos se pune intr-un vas cu fundul gros si se caramelizezaza. Cand a devenit auriu se da focul mic (eventual se pune o plita sub cratita).
Incepem sa adaugam cate o lingura de zahar pudra apoi una de unt topit, amestecand bine dupa fiecare.
Continuam pana incorporam tot zaharul pudra si untul.
Adaugam apoi nucile si dam de pe foc.
Lasam putin sa se racoreasca (atat cat sa nu mai fie foarte fierbinte) si adaugam galbenusurile, pe rand, amestecand energic dupa fiecare. La final adaugam esentele.
Daca vi se pare prea subtire crema mai puteti adauga nuca macinata, pana ajunge la consistenta dorita.
Taiem doua foi de napolitana pe jumatate.
Ungem o bucata cu jumatate din crema si acoperim cu alta bucata de napolitata. Intindem si restul de crema si acoperim cu ultima foaie de napolitana.
Lasam sa se raceasca si portionam.
Foarte faina.
Sa vezi ce buna… :)))
O saptamana frumoasa!
Iara prajituresc de pe blogul tau 😉 Ce bine ca am gasit reteta!! Ca mi-am cumparat foile si acum nu aveam reteta 🙂 SI daca tot mi-a iesit Snickersul, ma incumet si la reteta asta cu caramel 😉 Daca nu am plita, merge si doar cu focul mic mic sau sa o iau de pe foc? Cum crezi ca e recomandabil? Mersi mult
Betty ma bucur ca iti place reteta. Poti sa o faci pe focul foarte mic, iar daca ai o cratita cu fundul mai gros, este si mai bine.
Pupici si spor la treaba!
arata foarte bine…si sigur e delicioasa
Naty, e una din preferatele mele.
Duminica frumoasa
totusi intre cate foi se pune crema? In imagine par a fi 3 foi.
Sunt trei foi de napolitana. Asa cum am specificat si in reteta, crema se imparte in doua parti egale, cu care se ung foile, apoi se acopera cu a treia foaie.
O saptamana frumoasa!
multumesc frumos!multa sanatate!
ARATA BINE! ASTA E RETETA PE CARE O CAUTAM! MERCI!
Ma bucur ca ti-a fost de folos.
O zi frumoasa!
Cand punem galbenusurile mai tinem cratita pe foc?
Dăm cratita de pe foc şi lăsăm puţin să se racoreasca, doar atât cât să nu mai fie fierbinte, iar apoi adăugăm galbenusurile.
ce facem cu albusurile?
Din albusuri poti face diverse deserturi, iar daca nu sunt suficiente, le poti ingheta.
Cateva idei de deserturi:
http://laancuta.blogspot.ro/2012/02/rulada-de-albusuri-cu-ciocolata.html
http://laancuta.blogspot.ro/2011/03/chec-cu-albusuri-si-nuca.html#more
http://laancuta.blogspot.ro/2012/11/chec-din-albusuri-cu-mac-si-prune-uscate.html#more
multumesc !!!! o voi incerca.
ce-ai facut cu zaharul tos ? ca nu ai zis.
Sunt 3 sau 4 foi? 2 foi de napolitana taiate pe jumatate inseamna 4 foi…se folosesc doar 3…no coment
Cred ca am explicat destul de clar: tăiem pe jumatate doua doi mari, din care vom folosi doar trei bucăti. Foarte simplu 😀
da