Prajitura cu nuca de cocos
La multi ani Elena si Constantin!!! Va doresc tuturor multa sanatate si fericire!
Ingrediente:
Blat:
7 albusuri
300 g zahar
200 g nuca de cocos
3 linguri faina
Crema:
7 galbenusuri
6 linguri zahar
6 linguri lapte
6 linguri faina
250 g unt
vanilie
Glazura:
100 g ciocolata amariue
50 g unt
50 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Incepem cu pregatirea blatului. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa. Amestecam nuca de cocos cu faina si o incorporam usor in bezea.
Punem aluatul in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana se rumeneste foarte putin la suprafata.
Scoatem pe un gratar si lasam sa se raceasca.
Crema:
Mixam bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam apoi faina si amestecam pana se omogenizeaza.
Turnam laptele in fir subtire si amestecam bine.
Punem amestecul pe foc, pe baie de abur si il batem bine pana se ingroasa. Dam de pe foc si lasam sa se raceasca.
Topim untul de jumatate (cat sa mai ramana bucati netopite) si ill mixam pana se incheaga si devine pufos.
Adaugam apoi cate o lingura de budinca rece si mixam bine.
La final adaugam vanilie in crema si amestecam.
Intindem crema pe blatul racit si nivelam. Dam la frigider pana pregatim glazura.
Pregatim glazura prin topirea pe foc mic a ingredientelor. Dam apoi de pe foc si amestecam pana se omogenizeaza.
Lasam sa se racoreasca si sa se ingroase putin.
Intindem apoi glazura peste crema, incepand din mijlocul prajiturii.
Ornam dupa preferinte si dam la frigider pana se intareste glazura iar apoi portionam.
Super buna prajiturica; trebuie sa o incerc si eu 😛
delicioasa! tot ce cu nuca de cocos imi place !
Multumesc mult Mire. Sper sa-ti placa. Duminica frumoasa!
Pansy iti multumesc de vizita. Si mie imi place nuca de cocos, iar prajitura asta o facea mama destul de des. Pup!
buna Ancuta, te-am descoperit de foarte curand si am facut aceasta prajitura pt colegii de la serviciu, de Sf Ion. Foarte apreciata, alaturi de praji cu crema caramel. Mie crema de galbenus la bain-marie mi-a facut cocoloase cand inceput sa se ingroase, dar am bagat mixeul cu picior si am rezolvat 🙂 Imi plac mult retetele tale, sa ai multa sanatate si un an nou cat mai bun! Alina
Alina ma bucur ca iti place blogul meu si ca iti este de folos. Te mai astept cu drag.
O saptamana frumoasa!
Foarte bun!Am facut si eu prajitura,numai ca am pus 200 de zahar si tot era dulce.
Ma bucr ca ti-a placut prajitura. Cantitatea de zahar se poate reduce, dar noua ne plac mai dulci. O seara frumoasa si te mai astept cu drag!
Buna. Felicitari pt blog si multumesc pt aceasta reteta. Si mie insa crema de galbenus la bain marie a facut cocoloase. Si la glazura am mai adaugat 2-3 linguri de faina pt ca nu se ingrosa deloc….
buna , nu stiu de ce dar mie crema nu mi-a iesit , asa ca am folosit un praf de budinca de vanilie sper ca va avea cat de cat un gust asemanator
Nu inteleg ce nu ti-a iesit la crema. S-a taiat? Daca ai respectat reteta crema trebuie sa iasa.