Pui la punga cu sos de tarhon
Ingrediente:
6 pulpe intregi
sare, piper
curry
boia
rozmarin
cimbru
1 punga pentru cuptor
Sos:
50 g unt
1 lingura faina
200 g smantana
200 ml lapte
1 lingura tarhon uscat
1 lingura otet
sare, piper
Mod de preparare:
Spalam bine pulpele si le taiem in jumatate.Condimentama cu sare si piper.
In punga pentur cuptor punem restul condimentelor iar apoi carnea. Inchidem punga cu clema si amestecam bine, pana se acopera toata carnea cu un strat uniform de condimente.
Intepam punga in mai multe locuri, cu un varful unui cuit.
Asezam apoi punga in tava si dam la cuptor ~ 1 ora. Cand sunt aproape gata scoatem din cuptor si rupem punga. Mai lasam in cuptor 10-15 minute sa se rumeneasca.
Intre timp pregatim sosul:
Oparim tarhonul in lapte. Intr-o oala cu fundul mai gros punem untul la topit apoi adaugam faina si amestecam bine pana se omogenizeaza. Stingem cu laptele fierbinte si amestecam energic, ca sa nu ramana cocoloase. Lasam pe foc pana se ingroasa, amestecand mereu.
La final adaugam smantana iar apoi otetul si lasam sa mai dea 2-3 clocote.
Servim sosul cald cu pulpele de pui rumenite. Noi am avut o garnitura de cartofi copti umpluti cu branza.
ohhh…ce pofta am de pui cu tarhon….garnitura cum ai pregatit-o? suna foarte bine:)
Multumesc mult Andreea. Pentru garnitura voi posta reteta astazi. O zi frumoasa iti doresc.
😀 abia astept
:). Pup!
diseara vreau sa incerc si eu, tocmai ce mi-ai trimis sotul dupa ingrediente…arata delicios…multumesc pt retetat
Nona multumesc mult pentru vizita. Sper sa va placa. Pupici!
Excelenta reteta, deliciosul si puiul si sosul. Te-am laudat la toata lumea pentru ea.
Uite cum mi-a iesit http://nonatrif.blogspot.com/2011/06/pulpe-de-pui-la-punga-cu-sos-de-tarhon.html
Pupici!
Multumesc mult Nona pentru laude :-*. Tare mult ma bucur ca ti-a placut.
Pup!