Escalop de porc cu ciuperci

Tot Gabitza e de vina pentru mancarea de astazi. Nu mai mancasem de multa vreme si mi-a facut o poftaaaaa. Asa ca m-am pus pe treaba…

 Ingrediente:

8 felii cotlet de porc
10 ciuperci mai maricele
100 ml vin alb
200 ml apa
1 lingura bulion
2 linguri smantana
5 catei de usturoi
faina
sare, piper
1 frunza de dafin
1 bucatica de unt
ulei


Mod de preparare:

Batem feliile de carne cu ciocanul de snitele, pe ambele parti. Condimentam apoi cu sare si piper.

Intr-o tigaie sau cratita incapatoare incingem uleiul. Trecem bucatile de carne prin faina iar apoi le prajim in ulei pe ambele parti. Pe masura ce se prajeste carnea o scoatem pe o farfurie si o pastram la cald.

Peste uleiul ramas topim untul iar apoi adaugam usturoiul taiate feliute subtiri. Lasam putin iar apoi adaugam ciupercile curatate si taiate felii mai groase.

Calim ciupercile cateva minute dupa care stingem cu vin si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam carnea iar apoi frunza de dafin si apa (cat sa acopere carnea). Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit pana scade sosul (~25 de minute).
Adaugam bulionul si smantana si amestecam bine. Lasam sa mai dea 2-3 clocote dupa care potrivim de sare si piper si stingem focul.

Servim cald alaturi de garnitura preferata. Eu am ales o garnitura simpla de orez.

Print Friendly, PDF & Email

8 Responses to “Escalop de porc cu ciuperci

Leave a Reply to Daniela Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *