Escalop de porc cu ciuperci
Tot Gabitza e de vina pentru mancarea de astazi. Nu mai mancasem de multa vreme si mi-a facut o poftaaaaa. Asa ca m-am pus pe treaba…
Ingrediente:
8 felii cotlet de porc
10 ciuperci mai maricele
100 ml vin alb
200 ml apa
1 lingura bulion
2 linguri smantana
5 catei de usturoi
faina
sare, piper
1 frunza de dafin
1 bucatica de unt
ulei
Batem feliile de carne cu ciocanul de snitele, pe ambele parti. Condimentam apoi cu sare si piper.
Intr-o tigaie sau cratita incapatoare incingem uleiul. Trecem bucatile de carne prin faina iar apoi le prajim in ulei pe ambele parti. Pe masura ce se prajeste carnea o scoatem pe o farfurie si o pastram la cald.
Peste uleiul ramas topim untul iar apoi adaugam usturoiul taiate feliute subtiri. Lasam putin iar apoi adaugam ciupercile curatate si taiate felii mai groase.
Calim ciupercile cateva minute dupa care stingem cu vin si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam carnea iar apoi frunza de dafin si apa (cat sa acopere carnea). Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit pana scade sosul (~25 de minute).
Adaugam bulionul si smantana si amestecam bine. Lasam sa mai dea 2-3 clocote dupa care potrivim de sare si piper si stingem focul.
Servim cald alaturi de garnitura preferata. Eu am ales o garnitura simpla de orez.
Sosul pare foarte gustos, cat timp iti ia sa-l faci si cam la ce pret ajungi pentru 2 persoane?
Timpul de preparare este trecut in reteta, timp la care mai adaugi pregatirea ingredientelor. Cat despre pret, ramane sa-l calculezi in functie de ingredientele trecute in reteta.
O zi buna!
Bun, tare bun.
Vreau si eu o portie mica… arata delicios de bine si ingredientele sint pe gustul meu…
Maria multumesc. O seara frumoasa!
Daniela o portie mica mai gasesc sigur :D. Pupici!
Da' pentru mine este??
:))))
Cu dedicatie pentru tine Gaby :D.
Pup!