Budinca de caramel
Inca o reteta din categoria: rapid si bun. Am vazut-o la Maya si a trebuit sa o incerc. Daca va place caramelul trebuie sa o testati :).
Ingrediente:
400 g lapte fierbinte
4 linguri zahar
25 g amidon
Mod de preparare:
Caramelizam zaharul intr-un vas cu fundul mai gros. Cu cat il caramelizam mai mult, cu atat budinca va avea un gust mai pronuntat de caramel. Nu ardeti zaharul prea tare pentru ca va avea un gust amar.
Stingem zaharul cu laptele fierbinte. Atentie la aburi! Lasam sa fiarba pana se topeste caramelul.
Luam cateva linguri de lapte caramelizat in care vom dizolva amidonul. Turnam amidonul dizolvat in oala si amestecam cu un tel pana se ingroasa.
Dam de pe foc si punem in cupe. Lasam sa se raceasca iar apoi putem servi budinca decorata dupa gust.
Foarte fain arata! Si eu am ochit-o la Maya, dar nu i-a venit inca randul 🙂 Dar ma gandesc ca e tare buna. Eu sunt prietena buna cu caramelul 🙂 In schimb am facut una ff buna de vanilie, by Flory 😉 Mersi pt reteta de zacusca. Am primit-o
Imi place budinca ta.Te pup!
Ce bine arata!
Betty incearc-o pentru ca merita. Cred ca si de vanilie e foarte buna.
Weekend placut!
DiaMar ma bucur ca iti place. Pupici!
Raluca iti multumesc mult. O seara frumoasa!
Ce buna e budinca asta…
Ce prezentare frumoasa.
Desert simplu si bun.
Miha vorbesti din experienta 😉 :))
Pupici!
Multumesc Gaby. De multe ori lucrurile simple sunt cele mai bune :).
Weekend frumos!
Arata superb ! Se poate inlocui amidonul cu faina ?
Anonim poti inlocui amidonul cu faina. O seara frumoasa!