Tort cu crema dubla de ciocolata (…pentru o dubla aniversare)

Astazi va servesc cu un tort special. Trebuia sa va servesc ieri, dar mai bine mai tarziu decat niciodata :).
Ieri tatal meu si-a serbat onomastica. Il imbratisez cu drag si sper sa-i pot face inca multe torturi.
A doua aniversare este cea a blogului meu, care a implinit un anisor (Doamne cum trece timpul 🙂 ). Va multumesc tuturor celor care m-ati vizitat si m-ati sustinut. A fost un an frumos, un an in care am cunoscut multe persoane care mi-au devenit foarte dragi  >:D<   >:D<   >:D<

 Ingrediente:

Blat:
5 oua
5 linguri zahar
3 linguri ulei
5 linguri faina
1 praf de copt
esenta de vanilie
3 linguri bilute de ciocolata


Crema:
250 g branza Fagaras Lacteea
300 ml smantana pentru frisca
100 g ciocolata amaruie + 50 ml smantana pentru frisca
100 g ciocolata cu lapte + 50 ml smatana pentru frisca
1 lingura zahar pudra

Decor:
frisca batuta
ciocolata rasa
nuca de cocos

Mod de preparare:

Blat:
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa.
Mixam galbenusurile cu uleiul si vanilia apoi le adaugam peste albusuri. Amestecam usor, cu miscari de jos in sus.

Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam usor in compozitie. La final incorporam bilutele de ciocolata.

Turnam aluatul in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii.
Scoatem blatul din tava si lasam la racit pe un gratar.

Dupa racirea completa taiem blatul de doua ori pe orizontala, rezultand astfel trei foi.
Crema:
Topim ciocolata amaruie impreuna cu 50 ml frisca, pe foc mic. Dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit.
La fel procedam si cu ciocolata cu lapte.
Frisca rece o mixam cateva minute pana incepe sa capete consistenta iar apoi adaugam zaharul pudra. Mixam pana se omogenizeaza.
Mixam branza Fagaras apoi o amestecam cu frisca batuta. Impartim compozitia in doua parti egale.
In una punem ciocolata amaruie iar in cealalta ciocolata cu lapte. Amestecam usor pana se omogenizeaza.

Pe un platou punem o foaie de blat iar in jurul ei montam inelul pentru tort.

Punem crema de ciocolata cu lapte si nivelam. Acoperim cu urmatorul blat si crema de ciocolata amaruie.

Deasupra punem ultimul blat si dam la frigider pentru 2-3 ore.
Dupa ce s-a racit scoatem inelul din jurul tortului si ornam cu frisca batuta, nuca de cocos si ciocolata rasa (sau orice altceva va place).

 Sursa

Print Friendly, PDF & Email

17 Responses to “Tort cu crema dubla de ciocolata (…pentru o dubla aniversare)

Leave a Reply to Ancuta Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *