Fursecuri “Fulgi de zapada”

Luna aceasta invitatia la Provocarea “Dulce Romanie” vine de la Brandusa. Propunerea ei au fost prajiturile de Craciun. Am sosit mai tarziu cu ele, din motive de sanatate (nu ale mele, ci ale puiului).
Va aduc cu drag “fulgi de zapada”, foarte buni si fragezi, iar daca aveti copilasi pot si ei sa participe la prepararea lor.

Ingrediente:
250 g unt
100 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
300 g faina
50 g amidon


 Mod de preparare:

Mixam untul moale pana devine spumos iar apoi adaugam zaharul pudra si vanilia si mixam pana se incorporeaza.

Amestecam faina cu amidonul si o incorporam treptat in crema de unt.

Va rezulta un aluat putin lipicios din care vom forma bilute cu diametrul de ~1.5 cm. Asezam bilutele in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putina distanta intre ele.

Cu o furculita aplatizam bilutele.

Dam la cuptor, la foc potrivit timp de 10 minute. Fursecurile nu trebuie sa nu se rumeneasca.
Scoatem din cuptor si le ningem cu zahar pudra.

Print Friendly, PDF & Email

14 Responses to “Fursecuri “Fulgi de zapada”

Leave a Reply to Ana Maria Nicoara Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *