Placinta aperitiv cu sunca si cascaval

Am descoperit aceasta placinta pe blogul Laurei Adamache si mi-a placut foarte mult. Se face foarte repede si este pufoasa si gustoasa.

Ingrediente:

310 g faina
200 ml lapte
2 oua mari
15 g drojdie proaspata
80 ml ulei
2 linguri gris
150 g sunca
150 g cascaval


Mod de preparare:

Dizolvam drojdia in laptele caldut.
Intr-un vas cernem faina si facem o gropita in mijloc. Turnam in aceasta gropita drojdia dizolvata apoi adaugam ouale, uleiul si sare.Amestecam usor cu o lingura.

Ungem tava cu unt si o tapetam cu gris. Eu am folosit o tava de 25×25 cm. Punem jumatate din aluat in tava si nivelam. Presaram putin gris apoi asezam un strat de sunca feliata subtire apoi cascaval ras.

Urmeaza inca un rand de sunca si unul de cascaval ras.

Acoperim cu restul de aluat, pe care il intindem cu dosul unei linguri umezite.
Presaram mac si susan si lasam placinta sa se odihneasca 30 de minute.

Coacem placinta in cuptorul preancalzit, la foc mic timp de 20-25 de minute. Inainte sa o scoatem din cuptor facem testul scobitorii. Daca scobitoarea iese curata inseamna ca placinta este coapta.
Scoatem din cuptor si lasam putin sa se racoreasca in tava.
Taiem patratele si putem servi.

Print Friendly, PDF & Email

9 Responses to “Placinta aperitiv cu sunca si cascaval

Leave a Reply to Cristina Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *