Chiftele de Königsberg (Königsberger Klopse)


Ingrediente:

Pentru chiftele:

500 g carne tocata amestec
1 ceapa
4 catei de usturoi
1 ou
1 lingura pesmet
1 lingurita mustar
sare, piper
nucsoara
1 frunza de dafin
4-5 boabe de piper
1 litru supa de carne

Pentru sos:
40 g unt
3 linguri faina
600 ml supa de carne
200 ml smatana
50 ml vin alb
zeama de la 1 lamaie
1 lingura capere
sare, piper
patrunjel verde tocat

Mod de preparare:

Incepem cu pregatirea chiftelelor. Amestecam carnea cu ceapa taiata marunt, usturoiul pisat, pesmetul, oul si mustarul. Adaugam sare, piper si nucsoara si amestecam bine. Formam apoi chiftelute rotunde.

Fierbem chiftelele in supa de carne in care am adaugat frunza de dafin si boabele de piper. Le lasam la fiert pana se ridica la suprafata apoi le scoatem intr-un castron.
Intre timp pregatim sosul:
Topim untul iar apoi adaugam faina si amestecam energic, ca sa nu se arda. Dam de pe foc si adaugam supa de carne si vinul amestecand continuu, pentru a nu se face cocoloase.
Punem din nou pe foc si adaugam smantana iar apoi zeama de lamaie si caperele si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam chiftelele in sos si potrivim de sare. Lasam sa mai fiarba cateva minute. Sosul trebuie sa fie grosut.

La final adaugam patrunjel verde tocat si servim calde alaturi de cartofi natur.

Print Friendly, PDF & Email

11 Responses to “Chiftele de Königsberg (Königsberger Klopse)

Leave a Reply to Anonymous Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *