Crema de ciocolata Raffaello
A trecut ceva vreme de cand am vazut aceasta crema la Miha si mi-am tot propus sa o incerc si eu. Uite ca i-a venit vremea, ca tot mai aveam o cutie de lapte condensat. Este o crema care se face rapid si e buna, buna. O sa va tot lingeti degetele in timp ce o faceti :). Eu am folosit o parte din crema pentru un desert, pe care o sa vi-l prezint zilele urmatoare.
200 g ciocolata alba
200 g unt
1 cutie lapte condensat (380 g)
70 g nuca de cocos
Mod de preparare:
Punem untul intr-un vas la topit, la foc mic. Adaugam apoi ciocolata alba rupta bucatele si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam si laptele condensat si dam de pe foc.
Adaugam nuca de cocos si amestecam pana se omogenizeaza bine.
Lasam crema sa se raceasca apoi o punem in borcane si o dam la frigider.
Dupa ce sta la frigider ea se va ingrosa considerabil.
Asta e tot! Simplu si bun!
asa-i ca e buna? :))
Iti vine sa o mananci goala 😀
Deliciu…
Multumesc Rocsi. Chiar asa este. Pupici!
minunata..chred ca voi face portie dubla: una s-o mananc asa, si alta s-o folosesc in ceva dulce!:)
Nu e o idee rea :).
Weekend frumos!
cred ca am s-o folosesc la un tort ! deja imi ploua in gura :))
Mihaela, sa-mi spui daca ti-a placut. Pup!
Tare buna cred ca este!! Vin si eu cu lingurita?!
Simona, eu zic sa te inarmezi cu o lingura :))
usor de facut si bun
ce lapte condensat folositi ?multumesc
Am folosit lapte condensat comandat la DeLatte: http://www.delatte.ro/lapte_condensat/?page_id=16 sau poti folosi lapte facut in casa dupa urmatoarea reteta: http://laancuta.blogspot.ro/2011/01/lapte-condensat.html#more