Rulada cu crema de ciocolata Raffaello

Am promis ca va arata si un desert preparat cu crema de ciocolata Raffaello. A trebuit sa fac ceva rapid si bun, iar o rulada a fost cea mai buna solutie. A fost o combinatie ciocolatoasa si foarte buna.

 



Ingrediente:

Blat:
6 oua
6 linguri zahar
2 linguri ulei
1 plic Creme Ole de ciocolata

Crema:
crema de ciocolata Raffaello

Glazura:
100 g ciocolata amaruie
50 g unt
50 g smantana pentru frisca
1 lingura coniac

Mod de preparare:

Separam ouale iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi treptat zaharul si mixam pana cand spuma devine lucioasa.
Separat amestecam galbenusurile cu uleiul iar apoi le adaugam peste spuma. Amestecam usor pana se incorporeaza. La final adaugam praful de Creme Ole si mixam pana se omogenizeaza.
Turnam compozitia in tava de la aragaz (30×34 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor, la foc potrivit ~20 de minute. Scoatem blatul cu tot cu hartia de copt si il lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit indepartam hartia si intindem crema de ciocolata Raffaello in strat egal, pe toata suprafata blatului.
Rulam pe lungime si dam la frigider pana preparam glazura.

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit, la foc mic, impreuna cu frisca si untul. Cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si amestecam pana se omogenizeaza.
Adaugam lingura de coniac si lasam putin sa se racoreasca.
Intindem apoi glazura peste rulada, ornam cu aschii de ciocolata si dam la frigider pana in momentul servirii.

Print Friendly, PDF & Email

5 Responses to “Rulada cu crema de ciocolata Raffaello

  • Cred ca e minunata rulada asta. Crema e dementiala si merge de minune cu un asemenea blat! Pupici Ancuta!

  • Multumesc Paula. A fost foarte buna combinatia. Pupici si o saptamana usoara!

  • Sigur este un deliciu aceasta rulada.Seara frumoasa!

  • Cristina F
    11 years ago

    Deci prajitura asta e dementiala!!! Am facut-o ieri si a iesit extraordinara! Exact ca in imagine. Micul "inconvenient" este ca se topeste crema de raffaello daca nu este tinuta la frigider. Oricum, a meritat osteneala! Multumesc pentru reteta.

Leave a Reply to Rocsy Ciobanu Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *