Prajitura cu bezea si foaie de napolitana
Bezea:
6 albusuri
200 g zahar
300 g nuca macinata
1 praf de sare
Pandispan:
4 oua
1 cana faina
1 cana zahar
4 linguri ulei
1 praf de sare
vanilie
Crema:
4 galbenusuri
150 g zahar pudra
200 g unt
esenta de vanilie
Mai avem nevoie de:
2 foi de napolitana (de marimea tavii in care vom coace blaturile)
Mod de preparare:
Incepem cu pregatirea bezelei. Mixam albusurile cu un praf de sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste iar spuma devine lucioasa.
La final adaugam nuca macinata si amestecam usor pana se incorporeaza.
Asezam in tava (25×35 cm) o foaie de napolitana peste care intindem bezeaua in strat uniform.
Coacem la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.
Scoatem din tava si lasam sa se raceasca.
Pentru pandispan mixam albusurile cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare. Cernem faina si o aduagam in compozitie amestecand usor, pana se incorporeaza.
La final adaugam uleiul si amestecam pana se omogenizeaza.
Turnam compozitia in tava (tot de 25×35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii.
Scoatem apoi din tava si il lasam la racit.
Pregatim apoi crema. Amestecam galbenusurile cu zaharul pudra pe baie de abur pana cand se topeste zaharul. Dam deoparte, adaugam esenta de vanilie si lasam sa se raceasca.
Mixam untul spuma si adaugam treptat crema de oua. Mixam pana se omogenizeaza si rezulta o crema fina.
Pe un platou asezam foaia de bezea (cu napolitana in jos). Intindem trei sferturi din crema peste bezea si acoperim cu pandispanul. Crema ramasa o intindem peste pandispan si acoperim cu a doua foaie de napolitana presand usor cu mana.
Lasam prajitura sa stea cateva ore, iar apoi putem sa o portionam.
Mai Anca ce-mi faci tu mie acum..Vii cu niste delicii grozave.Bravo.Pup…
Multumesc Rocsi. Te servesc cu o portie virtuala. Pupici!
Arata incerdibil.
Imi doresc sa pot lua macar una de pe platoul tau . 🙂
Multumesc Lia. Pupici si o zi frumoasa!
Ancuta e super prajitura. O am si eu dar cu bezea pe ambele foi de napolitana. O intrebare, observ la tine o dunga neagra intre bezea si crema, care sunt amndoua albe! E ciocolata? Pup!
Sara ma bucur ca iti place. Nu e ciocolata dunga. Din pacate am bronzat pandispanul cam tare, dar ideea ta cu ciocolata chiar nu e rea ;).
O zi frumoasa!
Foarte frumoase prajiturelele si tare delicioase!!!Yummy!Pupici!
Multumesc Licuta. Pupici!
pe langa reteta speciala, ai si o prezentare nemaipomenita! felicitari din suflet!
Adnia iti multumesc. Ma bucur ca iti place prezenatarea. Pup!
Vai cum arata!!! Super bunaciune!!
Multumesc Simo draga. Pup!
Minunata prajitura ! Ce ma distrezi Ancuta : "ai bronzat pandispanul " :)))))
Multumesc Mirela. Am zis ca e pacat sa nu postez prajitura, doar pentru un pic de "bronz" :)))
Super delicioasa prajitura. Ador bezeaua de nuca . Pup
Multumesc Timi. Si mie imi place. Pupici!
Cat de bine arata!! Superba si delicioasa!! Pupici
Paula, ma bucur ca iti place. O zi frumoasa!
Ancuta!! Ne ispitesti cu bunatatile astea.Cum ramane cu alimentatia fara zahar?? Nu bagati de seama am 78 ani si mi-au placut intotdeauna dulciurile!!
Cred ca viata fara zahar este destul de trista. Atata vreme cat il consumam cu moderatie, nu cred ca ne face rau :).
Va multumesc mult pentru vizita. Va mai astept cu drag!