Tarta cu mere si aluat fraged

Iarna aceasta nu prea am facut deserturi cu mere, cu toata ca ne plac foarte mult. Zilele trecute insa mi s-a facut pofta de un astfel de desert, asa ca nu am stat pe ganduri, si m-am pus pe treaba. Rezultatul a fost aceasta tarta aromata cu aluat subtire si fraged.



Ingrediente:

Aluat fraged:
300 g faina
200 g unt
1 ou
125 g zahar
un praf de sare

Umplutura:
1 kg mere
1 lingurita scortisoara
2-3 linguri zahar

In plus avem nevoie de:

1 lingura pesmet
1 galbenus pentru uns deasupra

Mod de preparare:

Cernem faina intr-un bol. Adaugam zaharul, sarea si  untul rece taiat bucatele iar in mijlocul fainii adaugam oul. Framantam un aluat care nu se mai lipeste de maini. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute.
Intre timp pregatim umplutura. Curatam merele si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Le punem pe foc mic impreuna cu zaharul si amestecam pana scade tot sucul lasat. La final adaugam scortiosara si amestecam. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Ungem o tava rotunda cu unt. Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie din 2/3 de aluat. Asezam foaia usor in tava si ridicam putin si pe margine. Presaram pesmet pe toata suprafata foii apoi asezam umplutura de mere.

Din restul de aluat intindem o foaie cu care acoperim tarta. Taiem surplusul de aluat si presam putin marginile.
Intepam toata suprafata cu o furculita apoi dam la cuptor la foc potrivit.

Dupa 10 minute scoatem tarta si o ungem cu galbenus de ou. Dam din nou la cuptor pana cand tarte se rumeneste uniform (~20-25 de minute).
Scoatem apoi din cuptor si lasam sa se raceasca apoi o pudram cu zahar.

Print Friendly, PDF & Email

10 Responses to “Tarta cu mere si aluat fraged

Leave a Reply to Micky Apostu Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *