Covrigei si saratele

Reteta aceasta de covrigei este cea mai buna, din cate am incercat. De ce? Pentru ca e reteta mamei mele dragi. Acestia sunt covrigeii copilariei mele, nelipsiti de la orice sarbatoare, covrigei subtiri si numai buni de rontait. Pot doar sa va spun ca mama nu facea niciodata doar o singura portie :).


Ingrediente:

300-350 g faina
250 g margarina
1 ou intreg
drojdie cat o nuca inmuiata in 3 linguri de lapte
1 lingurita cu varf de sare
chimen (optional)
1 galbenus desfacut in 3 linguiri de lapte (pentru uns)

Mod de preparare:

Cernem faina intr-un vas si adaugam margarina taiata bucatele impreuna cu oul si sarea. Drojdia o dizolvam in 3 linguri de lapte (fara sa o lasam sa creasca) si o aduagam peste celelalte ingrediente. Framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana. Daca este necesar putem sa mai adaugam faina.

Pe masa infainata intindem aluatul in foaie subtire din care decupam covrigeii sau cu rotita zimtata taiem saratele.

Asezam covrigeii in tava tapetata cu hartie de copt si ungem cu galbenus desfacut in 3 linguri de lapte, in care putem dizolva putina sare (daca dorim covrigii mai sarati).

Presaram chimen si dam tava la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc usor. Pentru ca sunt subtiri, se vor coace destul de repede.
Lasam sa se raceasca iar apoi putem sa-i rontaim :).

Print Friendly, PDF & Email

7 Responses to “Covrigei si saratele

Leave a Reply to Anonymous Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *