Prajitura Trio
Am vazut aceasta prajitura cu multa vreme in urma, pe blogul Angelei. Zilele trecute mi-am amintit de ea si am testat-o. Am modificat putin cantitatea cremei (am facut mai multa) si a rezultat o bunatate. Veti zice ca ma laud singura, ei bine nu, iar asta pot confirma musafirii care au gustat-o ;).
Foaia cu mac:
150 g smantana
1 ou
5 linguri zahar
5 linguri faina
1 lingurita praf de copt
5 linguri mac macinat
Foaia cu nuca:
150 g smantana
1 ou
5 linguri zahar
5 linguri faina
1 lingurita praf de copt
5 linguri nuca macinata
Foaia cu cacao:
150 g smantana
1 ou
5 linguri zahar
5 linguri faina
1 lingurita praf de copt
2 linguri cacao
Crema:
500 ml lapte
4 linguri gris
4 linguri zahar
1 lingurita extract de vanilie
250 g unt (80% grasime)
Glazura:
5 linguri zahar
3 linguri cacao
3 linguri apa
2 linguri unt
Mod de preparare:
Albusul il mixam spuma, cu un praf de sare
Separat mixam galbenusul cu zaharul si smantana. Amestecam faina cu praful de copt si macul si o incrporam in compozitie. La final adaugam spuma de albus si amestecam usor pana se incrporeaza.
Turnam compozitia in tava (25*35cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc potrivit pentru ~15 minute.
La fel procedam si cu celelalte doua foi.
Lasam foile sa se raceasca apoi indepartam hartia de copt.
Intre timp pregatim crema.
Punem laptele pe foc si adaugam grisul in ploaie, amestecand continuu pentru a nu se face cocolose. Fierbem grisul pana cand incepe sa se ingroase moment in care adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Dam deoparte, acoperim cu folie alimentara si lasam la racit. Dupa ce s-a racit adaugam extractul de vanilie si amestecam.
Separat mixam untul spuma si apoi adaugam treptat grisul cu lapte si mixam pana devine o crema fina.
Pe un platou asezam foaia cu mac pe care intindem jumatate din crema si vivelam. Acoperim cu foaia cu cacao si intindem restul de crema. Deasupra punem foaia cu nuca si dam la frigider pana cand preparam glazura.
Pentru glazura amestecam zaharul cu cacaoa si apa si le punem pe foc pana se topeste zaharul. Dam deoparte si adaugam untul. Amestecam pana se omogenizeaza apoi punem glazura pe prajitra, incepand din mijloc. Ornam dupa preferinte. La mine cererea au fost bombonele colorate :).
Dam prajitura la frigider pana se intareste glazura.
Ce bine arata prajitura asta!
Cat de mult ma bucur ca ai incercat aceasta reteta 🙂 dar si mai mult ca esti multumita de rezultat!
Weekend placut, te pup!
Si dupa reteta si dupa poza pare sa fie excelenta! Trebuie incercata neaparat!
Tare buna trebuie sa fie.. Cate reteta de prajituri!!.. Multe mai am de incercat!!
Ce bine arata! Te pup Ancuta
Arata demential! Cred ca este tare buna!
Tare bine mai arata prajitura asta. Si eu am ochit-o la Angela si i-am pus 'gand rau' :)) Te pup
Am o intrebare: ce smantana ai folosit la blat?
Am folosit smantana fermentata, nu foarte grasă.
Ok. Multumesc pentru raspuns. Daca se foloseste smantana grasa, exista riscul sa se rupa foile? Ce marca de smantana imi recomanzi? Anca
Se poate folosi si smantana mai grasa, fara nicio problema. Nu folosesc o marca anume, dar de obicei am in casa smantana Pilos, de la Lidl.
Ok, revin cu un raspuns dupa sarbatori sa iti spun cum a iesit.Multumesc, sarbatori frumoase.
Te astept cu impresii. Sarbatori fericite!
Am facut prajitura asta. Pe langa faptul ca arata foarte bine, este si foarte gustoasa.
Multumesc pentru reteta! 🙂
Irina ma bucur ca ai încercat reteta si ti-a plăcut. Un an bun iti doresc!