Tort cu dulce de leche si frisca

Pentru ca ieri a fost Sfantul Andrei si pentru ca l-am sarbatorit pe piticul nostru, v-am adus si voua cu drag tort. Dorinta lui (ca de fiecare data) este ca tortul sa fie cu multa frisca. I-am respectat dorinta si am facut un tort usor, cu multa frisca si cu un gust intens de caramel.

Va doresc tuturor multa sanatate iar puiului meu ii doresc tot ce e mai bune pe lumea asta!

Ingrediente:

Blat:
6 oua
6 linguri zahar
3 linguri ulei
6 linguri faina
1 plic praf de copt
1 lingurita extract e vanilie

Pentru uns blaturile:
150 g ciocolata amaruie
50 g unt
50 ml smantana pentru frisca

Crema:
300 g dulce de leche
200 g branza de vaci sau mascarpone
300 ml smantana pentru frisca
1 lingura zahar pudra
10 g gelatina alimentara

frisca pentru ornat

Mod de preparare:

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spumoase apoi adaugam 3 linguri de zahar si mixam pana cand devine o spuma lucioasa.
Separat mixam galbenusurile cu 3 linguri de zahar apoi adaugam uleiul in fir subtire si mixam in continuare. Adaugam extractul de vanilie si amestecam .
Faina o amestecam cu praful de copt, o adaugam peste galbenusuri si amestecam pana se omogenizeaza.
La final incorporam usoar spuma de albusuri, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor, la foc potrivit, pana cand trece testul scobitorii.
Lasam blatul sa se raceasca pe un gratar de bucatarie apoi il taiem in doua foi.
Intr-o cratita punem la topit ciocolata impreuna cu untul si smantana pentru frisca. Dam deoparte de pe foc si amestecam pana se omogenizeaza. Lasam putin sa se racoreasca (cat sa fie suportabila la deget) apoi o impartim in doua parti cu care vom unge blaturile. Lasam apoi sa se intareasca.
Intre timp pregatim crema. Mixam smantana pentru frisca pana devine spumoasa apoi adaugam zaharul pudra si mixam pana cand frisca va sta batz.
Gelatina o punem la hidratat in 4 linguri de apa rece. Separat mixam dulcele de leche (pe care il puteti cumpara de aici)  pana devine cremos apoi adaugam branza de vaci si mixam pana cand se incorporeaza.
Dizolvam gelatina la foc mic avand grija sa nu fiarba. Dam apoi de pe foc si adaugam cate o lingura din crema de caramel. Amestecam apoi cu restul cremei caramel si la final incorporam usor frisca.

Pe un platou asezam un blat (cu partea unsa in sus) si montam in jurul lui inelul pentru tort. Punem jumatate din crema caramel si nivelam. Acoperim cu celalat blat si restul de crema.
Dam tortul la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.
Dupa ce a stat la frigider desfacem inelul de tort si ornam cu frisca.

Print Friendly, PDF & Email

10 Responses to “Tort cu dulce de leche si frisca

Leave a Reply to Anonymous Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *