Prajitura Eszter Hazi

Incet, incet ne facem lista cu prajituri pentru Pasti. Daca inca nu sunteti hotarati, va propun sa incercati aceasta prajitura delicioasa. Noua ne-a placut foarte mult.

Ingrediente:

Blat:

  • 5 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina

Bezea cu nuca:

  • 5 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 2 linguri faina

Crema:

  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 5 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 1 pastaie de vanilie
  • 200 g unt 82%grasime Koliba

Mod de preparare:

Incepem cu pregatirea blatului. Mixam albusurile cu un praf de sare, pana cand devin spuma tare. Separat mixam galbenusurile cu uleiul, ca pentru maioneza apoi le adaugam peste spuma de albusuri si amestecam usor, cu miscari de jos in sus.

La final adaugam faina si amestecam usor.

Turnam aluatul in tava dreptunghiulara (25 x 35 cm), tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc potrivit (180°C) pana cand trece testul scobitorii (~20 de minute). Scoatem din cuptor si lasam la racit, apoi indepartam cu grija hartia de copt.

Pentru bezeaua cu nuca mixam albusurile cu un praf de sare apa devin spuma, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana cand se topeste si spuma devine lucioasa.

Nuca o amestecam cu faina si o incorporam in bezea, cu miscari de jos in sus.

Turnam bezeaua in tava dreptunghiulara (25×35 cm), tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor, la foc potrivit, timp de 20-25 minute.

Scoatem din tava si lasam sa se raceasca, apoi indepartam cu grija hartia de copt.

Pentru crema mixam galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc si devin cremoase. Adaugam apoi amidonul si laptele treptat. La final adaugam pastaia de vanilie, crestata pe jumatate. Amestecm pana cand se omogenizeaza apoi punem pe foc mic si amestecam continuu pana cand se ingroasa.

Dam de pe foc, inlaturam pastaia de vanilie, acoperim cu folie alimentara, si lasam sa se raceasca.

Untul moale (la temperatura camerei) il mixam pana devine spumos, apoi adaugam treptat crema de vanilie si mixam bine.

Pe un platou asezam blatul simplu si intindem jumatate din crema de vanilie. Acoperim cu bezeaua de nuca iar apoi intindem si cealalta jumatate de crema.

Presaram aschii de ciocolata si dam la frigider pentru cateva ore.

Portionam prajitura cu un cutit bine ascutit, trecut prin apa calda si apoi sters.

Sursa

Print Friendly, PDF & Email

4 Responses to “Prajitura Eszter Hazi

  • Minunata reteta ! Arata impecabil 🙂 Este preferata mea.

    • Anca Mihaela Draghici
      5 years ago

      Multumesc mult, Mirela. Si noua ne-a placut foarte mult. Pupici!

  • Ancuțo, chiar am să fac prăjitura asta de Paște! ?

    • Anca Mihaela Draghici
      5 years ago

      Menuca, sa o incerci, ca-i tare buna. Pupici :*

Leave a Reply to Anca Mihaela Draghici Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *