Pateu de ficat

Reteta o am de la gaby_d  PAPA BUN si trebuie sa-i multumesc pentru o retea asa de buna. Nu m-am gandit ca pateul facut acasa poate si asa bun. Reteta era de fapt cu ficat de pui, dar pentru ca am avut ficat de curcan, am incercat aceasta varianta.

 
Ingrediente:
450 g ficat de curcan
330 g unt
2 linguri smantana
90 ml vin alb
2 cartofi mici
1 lingurita boia
1/2 lingurita rozmarin
2 cepe
2 catei de usturoi
3 linguri rase amidon
150 ml apa
sare, piper
 
Mod de preparare:
Ficatul se curata si se pune la prajit in unt. Se adauga apa si se la sa fiarba 10 minute.

Se adauga vinul, ceapa taiata in 6 si usturoiul si se mai lasa pe foc inca 15 minute.

Se stinge focul si se adauga condimentele, 180 g unt si smantana. Se amesteca pana se topeste unul. Se paseaza compozitia, sau se da prin masina de tocat.
La pasta rezultata se adauga amidonul si se pune pe foc pana se ingroasa. Se stinge focul si se lasa sa se raceasca.

Cartofii se curata, se taie bucatele si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se paseaza bine.
Restul de unt (150 g) se mixeaza pana se face spuma.
La pasta de ficat rece se adauga cartofii pasati si untul spuma. Se amesteca bine, se mai adauga sare si piper si se da la rece 2 ore.

Este foarte bun. Merita incercat.

Print Friendly, PDF & Email

4 Responses to “Pateu de ficat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *