Clatite cu crema de vanilie

Saptamana trecuta a fost saptamana clatitelor. Am vrut sa mananc clatite cu vanilie, si mi-am facut. Pentru crema m-am inspirat de la Miha.

Ingrediente:

Clatite:
2 oua
2 linguri zahar
vanilie
400 g faina
1 praf de sare
apa minerala


Crema:
2 oua
6 linguri zahar
3 linguri amidon
500 ml lapte
50 g unt
esenta de vanilie

Mod de preparare:

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul si vanilia si mixam.
Adaugam faina si amestecam pana nu mai sunt cocoloase. Adaugam apa minerala pan capata aluatul consistenta dorita.
Ungem o tigaie cu foarte putinulei. Punem pe foc si turnam cu polonicul aluat in tigaine. Rotim tigaia astfel incat aluatul sa acopere toata suprafata.
Coacem clatita pe ambele parti. Procedam la fel pana gatam de copt toate clatitele.

Crema:
Amestecam zaharul si amidonul.
Mixam ouale cu un praf de sare si apoi adaugam amestecul de zahar si amidon. Mixam bine sa nu ramana cocoloase.

Punem laptele pe foc la infierbantat. Cand e fierbinte il adaugam peste oua in fir subtire, amestecand energic.
Punem compozitia din nou in oala in care a fost laptele si punem pe foc pana se ingroasa.
Amestecam continuu.

Lasam sa se raceasca iar cand mai este calduta crema adaugam untul moale si amestecam pana se omogenizeaza. Lasam la racit.
Adaugam vanilia in crema rece si omogenizam.
Umplem clatitele cu crema si servim.

O bunatate!

Print Friendly, PDF & Email

3 Responses to “Clatite cu crema de vanilie

  • bv ancuto….intr-un final mi-a iesit si mie crema de vanilie…si spun intr-un final ptr ca pana acum am incercat sa imi fac singur di ce imi povesteau altii:).
    p.s. sunt barbat si pana la varsta de 40 de ani nu am gatit nimic….dar nevoia te invata…hhehee

  • eu fac clatitele cu lapte si pun si uleiul in compozitie si nu se lipesc si nici nu ma mai chinuesc cu uleiul si sunt mult mai gustoase decat cu apa

    • Pe blog gasesti mai multe retete de clatite, unele cu lapte iar altele cu apa minerala. Nu am o regula atunci cand fac aluatul de clatite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *