Sofficini

by Laura Adamache, cu unele modificari

Ingrediente:

250 g faina
250 ml lapte
25 g unt
sare
cascaval ras pentru umplutura
2 albusuri
pesmet 



Mod de preparare:

Punem pe foc laptele cu untul si sarea iar cand incepe sa fiarba adaugam toata faina si amestecam energic pana se ia de pe cratita.
Rasturnam pe masa de lucru si lasam sa se racoreasca putin (cat sa putem pune mana pe e).
Framantam bine aluatul pana se omogenizeaza.

Formam o bila si o invelim in folie alimentara. Lasam sa se raceasca bine (la temperatura camerei, nu in frigider)
Intindem apoi aluatul in foaie subtire si decupam cu o forma cu diametrul de 7 cm.

Punem cascaval ras si pliem. Apasam marginile cu degetele.

Dam placintelele prin albusul batut putin (cat sa faca putina spuma) iar apoi le tavalim bine prin pesmet.
Reteta spune ca se prajesc in ulei. Eu le-am copt in cuptor.
Am asezat placintele in tava tapetata cu hartie de copt si am stropit cu putin ulei de masline.

Dam apoi la cuptor, la foc mediu 15-20 de minute, intorcem si mai lasam 10 minute si pe partea cealalta, atat cat sa se rumeneasca frumos.

 Si o sectiune:

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *