Prajitura zebra cu visine

Povestea acestei prajituri este foarte scurta: vroiam ceva bun, care se face repede. Si asa s-a nascut prajiturica aceasta buna, usor de facut si pe deasupra si aspectuoasa :).

 Ingrediente:

5 oua
225 g zahar
esenta de vanilie
125 ml apa
250 ml ulei
375 g faina
1 praf de copt
2 linguri cacao
visine fara samburi


Mod de preparare:

Separam ouale iar galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc. Adaugam apoi esenta de vanilie.

Adaugam usor uleiul si amestecam bine iar apoi adaugam apa.
Praful de copt il amestecam cu faina iar apoi le incorporam in aluat.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Incorporam spuma in aluat, usor, amestecand de sus in jos.

Impartim aluatul in doua parti egale iar in una din ele adaugam cacaoa si amestecam pana se omogenizeaza.

Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt. In mijlocul tavii punem o lingura din aluatul alb iar in centrul ei punem o lingura de aluat cu cacao. Continuam pana epuizam tot aluatul.

Asezam visinele fara samburi pe toata suprafata prajiturii.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit, pana trece testul scobitorii.
Scoatem din cuptor si lasam sa se racoreasca iar apoi scoatem din tava.
Lasam sa se raceasca iar apoi pudram cu zahar.

Print Friendly, PDF & Email

12 Responses to “Prajitura zebra cu visine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *