Chec cu rabarbar si ciocolata
Noua ne place foarte mult rabarbarul, dar m-am saturat de clasica placinta, asa ca am incercat si altceva. A iesit un chec pufos, acrisor, cu consistenta usor umeda.
4-5 tije de rabarbar
100 g unt
3 oua
100 g zahar
100 g ciocolata taiata marunt
200 g faina
1 praf de copt
esenta de vanilie
1 praf de sare
Mod de preparare:
Rabarbarul il curatam si il taiem bucatele.
Mixam ouale cu un praf de sare si zaharul pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam apoi untul moale si vanilia si mixam pana devine cremos.
Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in amestecul de oua.
La final adaugam ciocolata taiata marunt si rabarbarul si amestecam pana se incorporeaza.
Turnam compozitia in tava de chec tapetata cu hartie de copt di coacem la foc potrivit ~45 de minute. Checul trebuie sa fie rumenit si sa treaca testul scobitorii.
Scoatem checul pe un gratar de bucatarie si il lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar.
Rabarbar nu am mancat niciodata, dar checul arata tare bine. O duminica placuta :-*
Daca ai vreodata ocazia, sa incerci. O saptamana linistita!
Imi place mult! Abia astept sa fac si eu o prajitura cu rabarbura!
Multumesc Timea. Pupici!
Eu inca n-am mancat rabarbar, nici nu stiu ce gust are..si vad pe multa lume facand dulciuri cu asa ceva. Fur de la tine o feliuta, bine? 🙂
Rabarbarul are un gust acrisor. Noi facem chiar si gem din el si e printre preferatele mele. Pup!