Prajiturele cu dulceata de visine
Ati pregatit ghetutele? La noi, pe langa ghetutele curate, Mos Nicolae primeste o cana cu lapte si prajiturele. Anul acesta il asteptam cu aceste prajiturele delicioase. Speram sa-i placa :).
Aluat:
25 g drojdie proaspata
60 g zahar
200 ml lapte
1 lingurita extract de vanilie
50 g unt topit
1 ou
375 g faina
Pentru crumble:
150 g faina
75 g zahar
100 g unt
1 plic zahar vanilat
In plus avem nevoie de :
150 g dulceata de visine
100 g lapte pentru uns
Mod de preparare:
Incepem cu pregatirea aluatului. Dizolvam drojdia in putin lapte caldut in care am adaugat 1 lingura de zahar.
Separat cernem faina si adaugam zaharul. Drojdia activata o adaugam in mijlocul fainii si amestecam putin. Adaugam apoi untul topit, laptele si oul batut. La final adaugam extractul de vanilie si framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.
Acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa creasca la loc caldut, timp de 20 de minute.
Intre timp pregatim si aluatul pentru crumble. Pentru acesta amestecam bine toate ingredientele.
Aluatul dopsit il intindem pe masa de lucru usor infainata. Cu un decupator taiem forme rotunde, sau putem sa taiem cu un cutit forme patrate. Asezam prajiturelele in tava tapetata cu hartie de copt.
Ungem formele cu lapte apoi cu o lingurita punem putina dulceata in mijloc si deasupra presaram crumble.
Lasam tava acoperita inca 10 minute, pana cresc putin prajiturelele.
Dam tava ca cuptor, la foc potrivit (180 grade) timp de ~15 minute, sau pana se rumenesc usor.
Lasam putin sa se raceasca apoi putem servi, alaturi de o cana de lapte, sau o cafea ;).
Ce bune or fi fost.Pupici
La voi sigur vine Mosul la cat de imbietor o fi mirosit.
Dia, a venit doar la unii :)))
Si aici imi faci pofta? Te rog sa nu-i dai toate prajiturelele mosului,sa-mi mai ramana si mie. :-*
Daca ajungi peste inca 4 luni, sigur nu mai gaseti nimic 😀
Hahahaha