Supa de rosii cu galuste
Ingrediente:
2 cepe mici
3 morcovi
1 pastarnac
1 bucata telina
1 ardei gras
1 cutie rosii in bulion (800 g)
1 frunza dafin
2 oua
1 lingura ulei
8 linguri gris
sare, piper
Curatam legumele, le taiem si le punem la fiert in apa cu sare.
Pana fierb legumele pasam rosiile.
Scoatem legumele cu o paleta si le pasam in blender. Le adaugam inapoi in supa impreuna cu rosiile pasate si frunza de dafin.
Ne ocupam apoi de galuste.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le amestecam bine cu o lingura de ulei iar apoi le punem peste spuma de albus. Amestecam usor.
Punem grisul in ploaie peste oua si amestecam usor sa se incorporeze. Mai adaugam sare si piper.
Dam focul mic la supa si adaugam o cana de apa rece.
Cu lingura uda formam galustele pe care le plonjam in supa. Lasam sa fiarba la foc mic ~20 de minute, pana sunt moi galustele (eu le-am lasat sa fiarba cam mult, dintr-un motiv bine cunoscut, si anume, Dragos :))).
Potrivim supa de sare si adaugam patrunjel verde tocat.
Se serveste calda.
Arata bine. 😉
Si alor mei le place supa asta, dar cu orez in loc de galuste.
tare buna si apetisanta supica asta 🙂 un weekend placut iti doresc!
Ancuta, mi-e foame… pot sa servesc si eu o portie mica, mica ?! Arata foarte bine… Pupici !
Multumesc Miha. Si noua ne place mult. Pupici!
Carmen iti multumesc. Un weekend placut si tie!
Daniela pai numaio portie mica? 🙂 Te servesc cu o portie mare, mare :). Un weekend placut!
arata tare bine !eu o fac de obicei crema si dulce.
Buna buna supica de rosii cu galuste 🙂
Multumesc Pansy. Cred ca e tare buna si in varianta ta. Pupici!
Mire iti multumesc. Pupici si o saptamana frumoasa!