Tarta cu rabarber si branza de vaci

Ingrediente:

Aluat fraged:
150 g faina
60g unt
50 g zahar
1 ou


Umplutura:
500 g branza de vaci
250 g lapte batut
150 g zahar
75 g faina
2 oua
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de la 1 lamaie
6-7 tije de rabarbar

Mod de preparare:

Din faina unt, zahar si ou framantam un aluat mai tare. Formam o bila din aluat pe care o invelim in folie alimentara si o dam la frigider 30 de minute.

Intre timp pregatim umplutura:
Curatam rabarbarul de coaja si il taiem bucatele.
Mixam bine branza de vaci cu zaharul si vanilia iar apoi adaugam laptele batut si ouale. Amestecam pana se omogenizeaza.

Adaugam faina cernuta si amestecam iar la final incorporam coaja de lamaie rasa si rabarbarul taiat.

Scoatem aluatul din frigider si il intindem in tava rotunda (26 cm) unsa bine cu unt. Intindem aluatul cu dosul mainii pe toata suprafata tavii si il ridicam putin si pe marginea tavii.

Dam la cuptor, la foc mic ~ 10 minute (pana nu mai luceste).
Scotem din cuptor si turnam umplutura in tava, peste aluat.

Dam la cuptor, la foc potrivit inca 30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra. Lasam sa se racoreasca iar apoi scoatem din tava.
Portionam dupa ce s-a racit complet.

Print Friendly, PDF & Email

10 Responses to “Tarta cu rabarber si branza de vaci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *