Placinta cu legume


Ingrediente:

2 pachete aluat foietaj proaspat (de la Lidl)
3 morcovi
1 bucata telina
2 cartofi fierti
2 borcane ciuperci
50 g sunca (optional)
cimbru
chimen
100 g branza framantata de oaie
2 oua
3 linguri smantana
2 linguri ulei de masline
sare, piper

Mod de preparare:

Curatam morcovii si telina si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. calim legumele in uleiul de masline iar apoi adugam ciupercile taiate marunt, cimbrul si chimenul. Mai lasam putin pe foc iar la final adaugam cartofii zdrobiti grosier. Dam deoparte si adaugam branza. Amestecam pana se topeste si potrivim de sare si piper. La final adaugam sunca.
Separat batem bine ouale si adaugam smantana. Le adugam peste legumele racite putin.
Intr-o tava unsa cu unt asezam un aluat foietaj ridicand-ul putin si pe marginea tavii. Punem umplutura si nivelam apoi acoperim cu celalalt aluat si presam marginile. Ungem cu ou batut iar apoi intapam cu o furculita din loc in loc.

Dam la cuptor la foc mare pentru 10 minute apoi reducem putin focul si coacem pana cand se rumeneste deasupra.
Se serveste atat calda cat si rece.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *