Placinte turcesti cu branza

Noua ne plac foarte mult placintele si de cand am vazut aceste placinte turcesti cu branza pe blogul Laurei, mi-am propus sa le incerc. In sfarsit le-a venit randul si va pot garanta ca sunt minunate. Va provoc sa le incercati si nu veti regreta.

 

Ingrediente:

Aluat:

375 g faina
10 g drojdie
1 lingurita zahar
125 ml + 1 lingura lapte batut
125 g apa minerala carbogazoasa
60 ml ulei
1 lingurita sare
1albus

Pentru umplutura:
300 g branza sarata
ulei pentru uns blatul si aluatul

Pentru uns:
1 galbenus
seminte

Mod de preparare:

Drojdia se freaca cu zaharul pana cand se lichefiza.
Intr-un castron amestecam albusul cu laptele batut, apa minerala, uleiul si drojdia lichefiata pana se omogenizeaza.
Separat amestecam faina cernuta impreuna cu sarea apoi incepem sa adaugam lichidele incet framantand continuu. Framantam pana cand obtinem un aluat nelipicios. Daca mai este nevoie se mai poate adauga faina.
Impartim aluatul in 12 bucati egale pe care le ungem cu ulei si le asezam pe o farfurie. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa stea 15 minute.

Dupa timpul de repaus luam cate o bucata de aluat si pe masa bine unsa cu ulei, o intindem in foaie rotunda cu grosimea de ~1 mm. Asezam foaia inapoi pe farfurie si o stropim cu 1-2  lingurite de ulei. Ungem bine cu ulei apoi intindem urmatoarea foaie pe care o vom aseza deasupra. Procedam la fel cu toate bucatile de aluat.
Acoperim apoi farfuria cu folie alimentara si mai lasam sa stea inca 15 minute.
Dupa timpul de repaus rasturnam foile pe masa de lucru unsa cu ulei, astfel incat prima foaie intinsa sa vina deasupra.
Luam cate un disc de aluat si il intindem in foaie cat mai subtire, transparenta. Stropim foaia cu 1 lingura de ulei apoi  presaram branza.
Rulam foaia sub forma de cilindru apoi o rasucim in spirala iar capatul il bagam sub placinta, pentru a nu se desface.
Asezam placintele in tava tapetata cu hartie de copt. Amestecam galbenusul cu lingura de lapte batut si ungem placintele apoi presaram seminte.

Preancalzim cuptorul la 190 grade Celsius si coacem placintele timp de  20-25 de minute, pana cand se rumenesc frumos.
Scoatem tava din cuptor si lasam placintele sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *