Tort cu lamaie
Albusurile se bat spuma si se adauga treptat 65 g zahar. Se mixeaza pana devine spuma lucioasa, ca pentru bezea.
Se adauga spuma peste galbenusuri, iar deasupra se cerne faian, amidonul si praful de copt. Se amesteca usor pana se incorporeaza toate ingredientele.
Se pune aluatul in tava tapetetata cu hartie de copt si se da la cuptor, incins in prealabil la 180 de grade, pentru 25 de minute.
Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se taie de doua ori pe orizontala.
Se da la frigider pana incepe sa se gelatineze.
Se bate frisca bine si se adauga amestecul de gelatina de la frigider. Se mixeaza bine.
Se pune apoi in forme si se dau la frigider sau la congelator pana se incheaga.
Asamblare:
Pe un platou se pune inelul detasabil de la tava de tort.
Se pune blatul apoi jumatate din crema, inca un blat si cealalta jumatate de crema.
Deasupra se pune ultimul blat si se da la frigider cateva ore (de preferat sa se lase peste noapte)
Se scoate din frigider, se desprinde ineleul detasabil si se orneaza cu frisca batuta si jeleuri de lamaie
Va poftesc la o felie mare de tort acrisor!
Simplu,ieftin si gustos………..A,sa nu uitam,aspectuos!Felicitari!
Multumesc mult! O saptamana frumoasa!