Pachetele cu sunca si branza

 Foarte rapide si foarte bune!
 
Ingrediente:
 
1 pachet aluat foietaj
5 felii sunca presata
100 g cascaval
100 g branza de vaci fina
1 ou pentru uns
sare, piper 
 
Pentru umplutura:
Se taie sunca bucatele mici si cascavalul se rade pe razatoarea cu ochiuri mici. Se amesteca sunca, cascavalul si branza de vaci si se potriveste de sare si piper.
Se dezgheata aluatul si se intinde pe masa usor infainata.
Se taie patratele si se pune in mijlocul fiecarui patrat cate o lingura de umplutura. Eu am umplut cateva cu ciuperci (am mai avut umplutura de la galustele de mamaliga).

Se impatura pe diagonala pentru a avea un triunghi sau puteti sa le dati ce forma doriti.
Se apasa marginile cu degetele sau cu o furculita si se pun in tava tapetata cu hartie de copt.
Se bate oul cu un praf de sare si se ung pachetelele pe deasupra. Se presara putin cascaval ras si se dau la cuptor la foc mare pana se rumenesc.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *