Bors de peste
Este prima data cand ma incumet sa fac bors de peste. Rezultatul a fost foarte bun si apreciat de “juriu” 🙂
Ingrediente:
capul si coada de la un somn
1 ceapa
2 morcovi
2 pastrnaci
1/2 telina
2 ardei
1 lingura pasta de rosii
bors
1 mana de orez
cimbru
leustean
1 frunza de dafin
patrunjel verde
sare, piper
Mod de preparare:
Se spala capul de peste bine, se taie pe “barbie” si se scot branhiile.
Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit in putin ulei. Se adauga apoi morcovii, pastarnacul si telina. Se stinge cu apa iar cand clocoteste se adauga pestele si ardeiul.
Lasam sa fiarba la foc mic. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga frunza de dafin si
bulionul.
Spalam bine orezul si il adaugam in ciorba.
Cand legumele si orezul au fiert adaugam borsul si leusteanul. Mai lasam sa dea cateva clocote, potrivim de sare si stingem focul.
Am scos apoi pestele si am ales carnita de pe el.
Se serveste cu patrunjel verde tocat si ardei iute.