Ciorba de burta

Este preferata noastra si este o traditie ca de Revelion sa mancam ciorba de burta. Pana anul acesta o mancam la parintii mei, iar acuma m-am incumetat sa fac si eu. Juriul a decis: a fost foarte buna 🙂

Ingrediente:

1 os de vita
2 kg burta de vita (eu am avut prefiarta
2 morcovi
o bucatica de telina
0 bucatica pastarnac
2 frunze de dafin
sare, piper boabe
4 galbenusuri
400 g smantana
8 catei de usturoi
otet

Mod de preparare:

Se spala oasul de vita si se pune la fiert. Cand incepe sa foarba a face spuma multa. Se ia de pe foc,
se arunca apa iar carnea se spala bine.

Spalam oala si punem osul de vita sa fiarba. Adaugam sare, piper boabe si frunza de dafin. Lasam sa fiarba pana e fiarta bine carnea de pe os.
Dupa ce a fiert, se scoate osul (eu am ales carnea de pe el si am pus-o in ciorba). Strecuram ciorba si aruncam frunza de dafin si piperul.
Punem din nou pe foc si adaugam burta spalata (asta daca folositi burta prefiarta). Burta prefiarta nu are nenoie de prea mult timp de fierbere (30-40 minute)
Adaugam telina si pastarnacul taiat marunt. Morcovul il curatam, il dam pe razatoarea cu ochiuri mici si il calim in putin ulei. Apoi il adaugam in ciorba. Lasam sa fiarba burta si adaugam otet, dupa gust.
Galbenusurile le amestecam cu smantana si un polonic de ciorba.
Adaugam galbenusurile in ciorba trasa de pe foc si amestecam putin. Punem iar pe foc si adaugam usturoiul pisat. Lasam sa mai dea un clocot si stingem focul.

Se serveste fierbinte cu usturoi, smantana, otet si neaparat ardei iute.

Print Friendly, PDF & Email

4 Responses to “Ciorba de burta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *