Tarta cu prune si branza de vaci

Ingrediente:

Blatul:
300 g faina
125 g zahar
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
1 ou
1 varf de cutit scortisoara
150 g unt


Umplutura cu prune:
750 g prune
50 g zahar
40 g amidon
4 linguri de apa

Crema de branza:
2 oua
75 g zahar
1 plic budinca de vanilie
500 g branza de vaci
2 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare:

Pentru umplutura de prune:
Se spala prunele, se taie pe jumatate si se scot samburii. Se pun intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si se fierb la foc mic pana se inmoaie.
Se amesteca amidonul cu apa si se adauga peste prune. Se mai da un clocot sa se lege. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Blaul:
Se amesteca faina, zaharul, vanilia si praful de copt. Se adauga oul apoi se adauga in fir subtire untul topit si se amesteca bine. Eu am folosit accesoriul de framantat al mixerului. Va rezulta un aluat sfaramicios.

Crema de branza:
Se mixeaza ouale cu zaharul apoi se adauga prful de budinca si braza de vaci. Se amesteca pana se omogenizeaza. La sfarsit se adauga zema de lamaie si se amesteca.
In tava unsa cu unt se pune 3/4 din aluat si se preseaza cu mana sau cu dosul lingurii. Se ridica si putin pe marginea tavii.
Peste aluat se pun prunele racite iar apoi crema de branza.

Crema de branza se va intinde usor pe toata suprafata tartei.

Deasupra se presara restul aluatului sfaramicios.

Se coace in cuptorul incins la 200 grade 45-50 de minute.

Se lasa sa sa raceasca apoi se scoate din tava.

Print Friendly, PDF & Email

4 Responses to “Tarta cu prune si branza de vaci

  • Ai un blog super fain!!! Doar azi te-am descoperit! Si ma bucur mai ales ca esti din Sibiu, ca si mine 🙂 Cat despre reteta asta, mi-ai facut o pofta de zile mari 😛

  • Betty iti multumesc pentru aprecieri. Ma bucur ca esti din Sibiu. Tocmai am descoperit ca avem cunostinte comune :).
    Pup!

  • Se coace in tava de tort ? Multumim frumos pt toate sfaturile si retetele deosebite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *