Pulpa de curcan cu mere

Inspiratia a fost Medi. Multumesc mult, a iesit o mancare delicioasa.

Ingrediente:

600 g pulpa de curcan
1 morcov
1 ardei rosu
3 mere
curry
cimbru
sare, piper
3 linguri ulei de masline
1 cana apa

Pentru garnitura:
1 cana orez
2 cani apa
1 borcan ciuperci
2 linguri sos de soia
cimbru
2 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

Spalam carnea apoi o condimentamcu sare, piper, curry si cimbru.

Merele le taiem feliute. Desprindem pielea si umplem pulpa cu felii de mere.

Tragem pielea la loc si punem carnea in tava in care am pus putin ulei.
Taiem morcovul rondele si il punem peste curcan. Adaugam feliile de mere ramase si ardeiul taiat cubulete (eu am folosit ardei din congelator).

Stropim cu putin ulei, adaugam o cana de apa si dam la cuptor.
Stropim din cand in cand cu sosul din tava. Scoatem din cuptor dupa ce s-a rumenit frumos.

Pentru garnitura:
Spalam bine orezul si il punem intr-un vas adanc in care am pus uleiul la incins. Prajim putin orezul, pana devine translucid. Adaugam ciupercile si sosul de soia.

Adaugam 2 cani de apa si lasam sa fiarba la foc mic. Amestecam din cand in cand sa nu se prinda.
Cand este aproape fiert adaugam cimbrul si stingem focul.

Acoperim si lasam sa stea 15 minute.
Servim cald alaturi de pulpa de curcan cu mere.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *