Cornuri branzoase

Am vazut aceste cornuri pe blogul Laurei Laurentiu si azi le-a venit randul. Nu pot sa spun decat incercati-le pentru ca merita, sunt minunate.

Ingrediente:

400 g faina
1 plic drojdie uscata
60 g unt topit
200 ml lapte caldut
2 galbenusuri
1 lingurita sare
1 lingura zahar

Umplutura:
100 g barnza de vaci
100 g telemea
100 g unt
ulei pentru uns
1 ou pentru finisat

Mod de preparare:

Amestecam drojdia cu zaharul si 50 ml lapte si lasam 10-15 minute sa creasca.
Separat frecam bine galbenusurile cu sare si adaugam restul de lapte caldut.
Punem faina intr-un castron si adaugam maiaua, galbenusurile si untul topit (dar nu fierbinte).
Framantam un aluat elastic, care se desface de pe mana. Daca este prea lipicios putem sa mai adaugam putina faina iar daca nu este destul de elastic mai adaugam putin lapte.

Acoperim si lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim umplutura:
Amestecam bine branza, telemeaua si untul, pana devin pasta.

Rasturnam aluatul crescut pe planul de lucru uns cu ulei. Intindem o foaie dreptunghiulara, groasa de 1 cm.

Ungem foaia cu toata umplutura.

Rulam apoi dinspre partea cea mai ingusta.

Acoperim si lasam sa stea 20 de minute.
Intindem din nou aluatul in foaie dreptunghiulara si rulam dinspre partea ingusta. Lasam sa mai stea inca 20 de minute.

Ungem bine planul de lucru cu ulei apoi intindem pentru ultima data aluatul si taiem triunghiuri. Sa nu va speriati daca se sparge aluatul si iasa umplutura.

Rulam fiecare triunghi de la baza spre varf si asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Lasam sa mai stea 15-20 de minute, timp in care incingem cuptorul la 180 de grade.
Ungem cornurile cu ou batut si dam la cuptor 10 minute la 180 de grade iar apoi reducem focul la
170 de grade si mai lasam 10-15 minute, pana se rumenesc.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca (asta daca puteti, noi nu prea am putut) :).

Si o sectiune pufoasa si branzoasa 🙂

Print Friendly, PDF & Email

2 Responses to “Cornuri branzoase

Leave a Reply to Ancuta Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *