Cheesecake cu lemon curd
Ingrediente:
220 g biscuiti
100 g unt topit
Pentru umplutura:
675 g branza de vaci
200 g zahar
3 oua
180 ml smantana
esenta de vanilie
Lemon curd
Pentru blat zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit.
Punem biscuitii cu unt intr-o tava de tort si presam pe fundul si pe marginea tavii.
Dam la cuptor, la foc mic timp de 8-10 minute
Intre timp pregatim umplutura:
Mixam bine branza de vaci cu zaharul pana se dizolva zaharul. Adaugam apoi ouale pe rand, mixand dupa fiecare. La finala daugam smantana si vanilia si omogenizam.
Scoatem tava din cuptor si punem 2/3 din umplutura apoi punem jumatate din cantitatea de lemon curd (reteta aici). Facem un model cu varful unui cutit.
Punem apoi restul umpluturii iar deasupra restul de lemon curd. Facem si deasupra un model cu varful cutitului.
Dam la cuptor, la foc mic 40-50 de minute. Umplutura trebuie sa fie inchegata aproximativ 4 cm incepand din margine. In mijloc ea va fi inca moale.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca (~2 ore)
Scoatem apoi din tava si dam la frigider pentru alte 4 ore.
Dupa ce a stat la frigider putem portiona.
Foarte bun. Si noi am papat si ne-a placut.
Multumesc Miha! Si noua ne-a placut. Acuma am intrat la tine sa vad varianta ta. Eu am copt si lemon curdul. Pupici
Ancuta, felicitari pentru blog! Eu nu sunt o mare bucatareasa dar imi place cand vad pe la altii bucate alese.Te mai astept pe la mine in vizita
http://armoniasimturilor.blogspot.com/
O zi frumoasa!
Minoki multumesc de vizita, te mai astept cu drag. Si mie imi place tare mult blogul tau. Pup! O zi frumoasa iti doresc!
Delicios de bun !
Pupici !!!
Multumesc de vizita Mimmi. Ma bucur mult ca iti place. Pup!
Ce frumoasa e felia de cheesecake, si desi eu personal evit lamaia in general in prajituri, arata tare bine combinatia aceasta pentru cheesecake 🙂
Explora Cuisine multumesc. Mie imi place mult lamaia in prajituri. Pupici!