Tort Magic Moments
Ieri nasa nostra a implinit o varsta frumoasa si m-am gandit sa-i fac o surpriza.
Am ales “Magic Moments” pentru momentele frumoase petrecute impreuna. La multi ani nasa!!! Iar voua tuturor va doresc nasi ca ai nostri!
Ingrediente:
Blat:
2 oua
125 g zahar
coaja si esenta de lamaie
50 g faina
50 g amidon
1 lingurita praf de copt
1 lingura cu varf nuca de cocos
Pentru insiropat:
suc proaspat de portocale
Crema ganache de ciocolata alba:
250 g ciocolata alba
300 ml frisca lichida
100 g nuca taiata marunt
1 foaie gelatina
Crema de lime:
350 g iaurt gras
80 g zahar
coaja si sucul de la o lime
150 ml frisca lichida
10 g gelatina
5-6 biscuiti cu bucati de ciocolata
Pentru ornat:
trandafiri din caramele
frisca
coaja de lime si portocala
Mod de preparare:
Pentru blat mixam bine ouale cu 2 linguri apa fierbinte, zaharul, coaja si esenta de lamaie.
Amestecam faina cu amidonul si praful de copt si o incorporam in crema de oua.
La final adaugam nuca de cocos si omogenizam.
Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preancalzit la 180 de grade, timp de 20-25 de minute.
Scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca pe un gratar de bucatarie, apoi il taiem in doua.
Pentru crema ganache punem la topit ciocolata rupta bucati impreuna cu jumatate din catitatea de frisca.
Cand ajunge la punctul de fierbere, dam de pe foc si omogenizam.
Cand a juns la temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata in prealabil in apa rece.
Omogenizam si lasam la racit.
Batem restul de frisca si adaugam ciocolata racita.
Amestecam pana se omogenizeaza.
La final adaugam nuca taiata si amestecam.
Pe un platou punem o foaie de blat iar in jurul ei montam un inel de tort. Insiropam cu suc de portocale. Punem toata crema si nivelam.
Acoperim cu cealalta foaie de blat si dam la frigider pana pregatim crema de lime.
Pentru crema de lime amestecam iaurtul cu zaharul, coaja si sucul de lime.
Hidratam gelatina 5 minute in 2-3 linguri de apa rece. Mai adaugam 2 linguri de apa si punem pe foc mic sa se dizolve. Nu lasam sa fiarba!
Luam cate o lingura din amestecul de iaurt si adaugam peste gelatina si omogenizam.
Turnam apoi gelatina peste iaurtul ramas. Amestecam bine si dam la frigider pentru 30 de minute.
Batem bine frisca si o amestecam cu iaurtul scos din frigider.
La final adaugam biscuitii rupti bucatele, fara a pune si firimiturile si amestecam usor.
Scoatem tortul din frigider si insiropam blatul de deasupra.
Intindem apoi crema de lime si dam la frigider pentru 2-3 ore.
Dupa ce s-a intarit crema scoatem inelul de tort si ornam dupa preferinta.
Eu am folosit un strat subtire de frisca batuta si am ornat cu trandafiri din caramele si fasiute din coaja de lime si portocala.
Si o sectiune, cam intunecata 🙂
Sursa Multumesc Gabi!
Superbe florile, superb si tortul.
Salut,
Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef
Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.
Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.
Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".
Toate cele bune,
Vincent
Petitchef
Cristina iti multumesc. Pupici si o saptamana frumoasa!
Am tot navigat pe diverse site-uri si blog-uri culinare dar e prima data cand sunt impresionata cu adevarat atat de felurile de mancare minunate cat si de numarul lor! Torturile sunt de-a dreptul extraordinare. Felicitari!
Multumesc mult pentru aprecieri. Te mai asteptam cu drag! O săptămână frumoasă îti doresc!
buna ziua ,la prima crema merge si gelatina ,granule ptr ca am uitat sa pun in ciocolata si acum sa intarir?
Nu am inteles exact intrebarea. Poti folosi si gelatina granule, in cazul in care nu ai foi.Daca mai ai alte nelamuriri, iti raspund cu drag!