Supa de rosii cu galuste

Ingrediente:

2 cepe mici
3 morcovi
1 pastarnac
1 bucata telina
1 ardei gras
1 cutie rosii in bulion (800 g)
1 frunza dafin
2 oua
1 lingura ulei
8 linguri gris
sare, piper


Mod de preparare:

Curatam legumele, le taiem si le punem la fiert in apa cu sare.

Pana fierb legumele pasam rosiile.

Scoatem legumele cu o paleta si le pasam in blender. Le adaugam inapoi in supa impreuna cu rosiile pasate si frunza de dafin.

Ne ocupam apoi de galuste.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le amestecam bine cu o lingura de ulei iar apoi le punem peste spuma de albus. Amestecam usor.
Punem grisul in ploaie peste oua si amestecam usor sa se incorporeze. Mai adaugam sare si piper.
Dam focul mic la supa si adaugam o cana de apa rece.
Cu lingura uda formam galustele pe care le plonjam in supa. Lasam sa fiarba la foc mic ~20 de minute, pana sunt moi galustele (eu le-am lasat sa fiarba cam mult, dintr-un motiv bine cunoscut, si anume, Dragos :))).

Potrivim supa de sare si adaugam patrunjel verde tocat.

Se serveste calda.

Print Friendly, PDF & Email

10 Responses to “Supa de rosii cu galuste

Leave a Reply

Your email address will not be published.