Paine de casa a la Jamie
Inca o minunatie de paine marca Ruxy. Painica asta si-a primit deja un loc in topul painilor facute de mine. Este pufoasa si foarte, foarte buna. Multumesc mult draga Ruxy :-*
Ingrediente:
1 kg faina (eu am folosit tip 650)
625 ml apa calduta
30 g drojdie proaspata sau 21 g drojdie uscata (eu am folosit proaspata)
30 g miere
30 g sare
Dizolvam mierea si drojdia in jumatate din cantitatea de apa.
Intr-un castron mare cernem faina si facem o gropita in mijloc. Pe margini punem sarea iar in gropita formata turnam apa si drojdia dizolvata. Amestecam pana se omogenizeaza apoi framantam un aluat mai moale. Daca mai este nevoie se mai poate adauga apa. Framantam aluatul 5 minute apoi acoperim si lasam loc caldut pana isi dubleaza volumul (~40-60 minute)
Dupa a crescut mai framantam timp de un minut. Dam painii forma dorita si acoperim. Lasam sa creasca pentru a doua oara pana isi dubleaza volumul. Eu am pus aluatul in tava rotunda.
Dupa ce a crescut crestam painea si o coacem 30 de minute in cuptorul incins la 200 de grade.
Se scoate paine din tava si se lasa pe un gratar pana la racirea completa.
Merita incercata, este o paine delicioasa :).
Mamma mia, ce piinita frumoasa si cu feliutele alea de sunculita alaturi… hmmm, un pic de mustar pe ele si gata la papa… Pupici si-o zi buna !
Daniela pregatesc si mustarul pentru tine :). Pupici!
Frumoasa painica!!!
Multumesc Dya. Pup!
Ancuta draga ma bucur ca iti place…arata minunat!!!
Ruxy multumesc. Ne-a placut tare mult. Pup!
foarte bine arata 🙂
Multumesc Mire. Pupici!
Minunat de pufoasa! 🙂
Mihaela multumesc. Un weekend placut!
Ce-mi place painica facuta in casa iar asta facuta de tine arata minunat.
O seara frumoasa!
Medi iti multumesc. Noi ne-am obisnuit cu paine facuta in casa. Pupici!
Mmmm,ce bine arata farfuria asta!SI eu vreau!!!
O seara frumoasa!
🙂
Maya iti multumesc mult pentru vizita. Te servesc cu drag pe cale virtuala :). O saptamana linistita!
UN PIC CAM MULTA SARE … PT NOI CEL PUTIN
Puteti folosi mai putina sare, dar eu consider ca nu e multa, la cantitatea de faina.
foarte buna painea,am facut-o ,bravo
Multumesc Neli. ma bucur ca ti-a placut!