Prajitura Secui

Nu ma intrebati de ce “o cheama” asa. Eu asa o cunosc din frageda copilarie. Este una din parjiturile pe care le facea mama si care mie imi placeau foarte mult. De fapt, daca stau sa ma gandesc, toate prajiturile pe care le face mama imi plac :).

Ingrediente:

Aluat:
1 ou
210 g faina
70 g zahar
150 g unt sau margarina
2 linguri lapte sau apa
1 lingurita praf de copt


Crema:
4 oua
210 g zahar
200 g nuca macinata
putin gris
1 borcan marmelada acrisoara

Mod de preparare:

Pentru aluat mixam bine untul moale cu zaharul pana devine crema.

Adaugam apoi oul si mixam bine iar apoi adaugam si cele 2 linguri de lapte.

Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat.
Punem aluatul cu o lingura in tava (25/35 cm) unsa bine sau tapetata cu hartie de copt. Intindem aluatul pe toata suprafata tavii si nivelam.

Intindem un strat de marmelada pe toata suprafata prajiturii. Eu am folosit de caise, dar de obicei folosesc de corcoduse, pentru ca este mai acrisoara.

Apoi presaram putin gris.

Pentru topping mizam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul iar apoi adaugam zaharul. Mixam pana capata consistenta unei creme si zaharul se dizolva.

Adaugam apoi nuca macinata si amestecam usor pana se omogenizeaza.

Punem compozitia peste prajitura din tava.

Dam la cuptor, la foc mic, pana se rumeneste usor deasupra.

Lasam sa se raceasca in tava si potionam.

Print Friendly, PDF & Email

8 Responses to “Prajitura Secui

Leave a Reply to Ancuta Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *