Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos

Am vazut-o la Miha si o am in plan de multa vreme. Uite ca i-a venit randul si va garantez ca merita incercata.

Ingrediente:

Blat:
6 oua
6 linguri zahar
3 linguri ulei
3 linguri cacao
6 linguri faina
esenta de rom
1 praf de copt


Crema de ciocolata:
120 g ciocolata amaruie
200 ml frisca lichida

Crema de cocos:
375 ml lapte (reteta spune lapte evaporat, dar nu am gasit)
80 g nuca de cocos
90 g ciocolata alba
150 ml frisca lichida
1 lingurita gelatina

Glazura:
100 g ciocolata amaruie
100 ml frisca lichida
50 g unt

Mod de preparare:

Blatul:
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana devine lucioasa, ca pentru bezea.
Galbenusurile le mixam bine cu uleiul si esenta de rom. Le adaugam apoi peste spuma si amestecam usor.

Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt si o cernem peste aluat. Amestecam usor de jos in sus.

Impartim aluatul in trei parti si coacem trei foi (eu am folosit tava de 25/35 cm) in tava tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, timp de 10 minute.

Se scot din tava si se lasa la racit pe un gratar de bucatarie, fara a le suprapune.

Crema de ciocolata:
Ciocolata rupta bucatele se pune la topit, la foc mic impreuna cu frisca.

Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa la rece cel putin 1 ora.
Mixam apoi crema si o dam la rece pana la asamblarea prajiturii.

Crema de cocos:
Amestecam laptele cu nuca de cocos si punem pe foc. Lasam sa dea cateva clocote apoi dam deoparte si lasam la racit. Nuca de cocos va absorbi tot lichidul.
Punem gelatina la hidratat in 2 linguri de apa rece.
Ciocolata rupta bucatele o punem pe foc impreuna cu frisca. Cand ajunge la punctul de fierbere dam de pe foc si omogenizam.

Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata si amestecam pana se topeste.
Dam ciocolata la rece pana se intareste iar apoi mixam bine. Adaugam cocosul racit si amestecam pana se omogenizeaza.
Dam crema la rece pana se intareste.

Asamblarea:
In tava in care am copt foile punem folie alimentara apoi pune o foaie. Peste foaie punem crema de ciocolata si nivelam.
Acoperim cu cea de-a doua foaie apoi punem crema de cocos si nivelam.

Acoperim cu ultima foaie si invelim in folie.
Dam prajitura la rece pana facem glazura.

Pentru glazura punem toate ingredientele pe foc mic sa se topeasca. Nu lasam sa fiarba. Dam de pe foc si omogenizam.
Lasam putin sa se raceasca pana cand ajunge la consistenta unei smantani ma groase.
Scoatem prajitura din tava si o desfacem din folie. Intindem glazura pe prajitura rece incepand din mijloc.
Ornam dupa preferinte iar apoi dam la frigider pana se intareste glazura.

Dupa ce s-a racit portionam si mancam cu pofta pentru ca este o bunatate :).

Print Friendly, PDF & Email

45 Responses to “Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos

  • Neata!
    Tu ce frumos arata!!!Eu beau cafeaua si bine ar mai merge.:D

  • Foarte frumoasa ti-a iesit.
    Ma bucur tare mult ca ti-a placut. :*

  • cat de bine arata si cat de buna trebuie sa fie!!reteta salvata,mersi

  • Cat de bine arata!!! Ador ciocolata si nuca de cocos! Am trecut-o pe lista prajiturilor de Pasti. Mersi pentru reteta si-o zi frumoasa!

  • :-* Gaby. Te-as fi servit, dar esti departe :))))
    O zi faina cu mult soare!

  • Multumesc pentru reteta Miha. Tare buna!!! Pupici1

  • Yaya iti multumesc. Te mai astept sa-mi spui daca ti-a placut. Pup!

  • Nely si mie imi place combinatia cioco si nuca de cocs. Te astept cu impresii. O zi buna!

  • ce frumoasa e!

  • Corina iti multumesc. Te mai astept! Pupici!

  • E minunata!!! O voi incerca si eu cu siguranta!
    Te pup cu drag!

  • Multumesc mult Dya. Sper sa-ti placa.
    Pupici!

  • Arata super!Si eu am pus ochii pe ea.Imi place combinatia ciocolata nuca de cocos.O zi buna iti doresc!

  • Lili iti multumesc. Incearc-o cu incredere, e tare buna. Pupici si te mai astept!

  • super!de revista!de buna stiu ca-i buna!

  • Mimi iti multumesc. Asa este, e tare buna.
    Un weekend frumos!

  • ce bine arata o sa o incerc de Paste cred ca e foarte buna.Ador retetele tale.Un Paste fericit.

  • Daniela iti multumesc tare mult. Te astept cu impresii. Sper sa-ti placa. Pupici!

  • ancuta am incercat reteta si nu mi-au iesit cremele nu stiu ce am facut fals,mai ales crema alba a iesit foarte subtire,am tinut-o la rece destul timp,voi vedea la gust cum este.

  • Deci arata…de nu-ti pot povesti !!!! Aoleu, e minunata!! Te adaug la blogroll. Daca vrei sa faci si tu la fel, m-as bucura

  • Betty multumesc pentru vizita. Te adaug cu placere in blogroll.
    O seara frumoasa!

    • BUNA MA NUMESC ANCUTA SI AM SI EU O INTREBARE
      LA PRAITURA ACEASTA TREBUIE CIOCOLATA MENAJ SAU II OK SI O LATA CIOCOLATA SIMPLA??? IAR COMPOZITIA PT FOI SE IMPARTE IN 3 SI SE COC TOT PE RAND??? K EU LE COC IN ARAGAZ SI… ALTFEL NU POT NUMAI DACA LE COC PE RANDF. II OK???
      ASTEPT RASPUNS. MULTUMESC MULT

    • Buna Ancuta,
      eu am folost ciocolata amaruie (nu de menaj) iar foile se coc pe rand.
      Sper sa-ti placa. O zi frumoasa!

  • buna eu am incercat sa o fac dar foile AU iesit prea subtiri, am gresit cu ceva?? Lidia

  • sunt foarte dezamagita.crema de ciocolata este la fel ca cea la plic ,iar crema de alba nu se leaga.esti sigura ca tu ai pus frisca cu ciocolata cand erau pe foc.???caci eu nu am mai auzit de asa ceva pana acum.
    repet:dezamagita total .si timp si bani si munca in zadar.
    NU O RECOMAND NIMANUI.poate in poze arata bine,dar reteta sau e gresita sau e incompleta

  • Anonimule, daca intri pe linkul de la inceput vei vedea ca si altcineva a facut reteta si a iesit exact ca in poze. Daca tie nu ti-a iesit nu inseamna ca reteta este gresita sau incompleta.
    Ai respactat intocmai reteta????

    Cat despre crema de ciocolata, nu stiu daca are acelasi gust cu cea din comert pentru ca nu am folosit niciodata crema din comert. Daca consideri ca sunt la fel, iti recomand sa ramai la crema din comert.

    Orice lucru facut in casa necesita timp, bani si munca. Daca vei adauga si pasiune, sigur iti va reusi orice vei incerca!

    Paste binecuvantat!

  • Buna,arata fff bine prajitura ..vreau sa o incerc si eu si vreau cateva sfaturi: cum as putea sa fac sa exclud gelatina, nu-mi place deloc, mai ales acel miros:(, daca as proceda ca la crema de ciocolata , sa topesc frisca cu cioco. alba apoi s-o las la rece si s-o bat iar apoi sa adaug combinatia de nuca de cocos?sigur se bate dupa combinatia de frisca si cioco , pt ca stiu c-am mai incercat odata si mi se pare ca nu mi s-a intarit, dar e posibil sa n-o fi lasat suficient la rece.multumesc si la cat mai multe retete.:*

  • Pupkiss incerca si fara gelatina. Dupa ce topesti ciocolata alba impreuna cu frisca lasa-le la frigider cateva ore, de preferat chiar peste noapte.
    Poti inclocui gelatina cu pudra agar-agar, care ste vegetala.

    Sper sa-ti reuseasca si sa-ti placa. Pupici!

  • Eu am facut-o si a iesit super buna, merita incercata.
    Mie mi-a iesit din prima, atata doar ca eu nu prea am rabdare la foi si la creme.

  • Buna ziua! Imi place mult aceasta reteta si as dori sa o incerc, insa sunt noua in ale bucatariei si nu stiu ce trebuie facut la crema de cocos la partea cu lingurita de gelatina? Pun un pliculet de praf de gelatina in 2 linguri de apa rece din care adaug la crema o lingurita sau cum mai exact? O descriere un pic mai detaliata mi-ar fi de ajutor. Multumesc.

    • Gelatina se hidrateaza in apa rece iar apoi se aduaga in ciocolata topita. Ciocolata trebuie sa fie la o temperatura suportabila la deget. Se amesteca bine, pana cand se dizolva gelatina, apoi se da la rece.

      Sper ca ti-a fost de folos explicatia. Te astept cu impresii.

  • super,Craciun fericit! pupiciiiiiiiiiiii

  • Nu au iesit cremele, din pacate.. dupa racire, cand le bat cu mixerul, nu se ingroasa deloc, in special cea cu ciocolata neagra 🙁

  • Ai lasat crema suficient la frigider? Nu inteleg cum nu se bate o crema de ciocolată cu frisca…

    • In legatura cu crema de ciocolata: nu vreau sa te supar fiindca esti o persoana amabila, dar pana acum in toate cremele-ganache am vazut ca proportia de frisca/ciocolata este de 1:1. Pe de alta parte depinde si de ciocolata folosita. Cea cu continut mai mare de cacao se intareste mai bine. Stiu asta de la alti bloggeri culinari. Eu nu stiam asta si ma miram ca uneori era mai droasa crema, alta data mai lichida.

    • Kati, nu am de ce sa ma supar. Eu folosesc ciocolata amaruie, cu continut mare de cacao.

  • Draga Ancuta, pot folosi lapte de cocos? Tocmai l am achizotionat:-) Imi place mult cum arata prajiturica, mor de pofta. Merci pentru reteta. Te pup
    Miha

    • Imi cer scuze pentru intarzierea cu care iti raspund. Cu siguranta poti inlocui laptele cu lapte de cocos. O zi frumoasa!

  • Buna ziua foarte frumos arată merge sa bag si ciocolată nutela an loc sa bag ciocolata amaruie

  • Foarte buna prajitura,am facut-o deja de cateva ori

Leave a Reply to Ancuta Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *