Briose cu jeleu de portocale
Reteta aceasta am vazut-o la Simona (Susu) pe Bucataras. ro. Mi-au placut tare mult, dar nu le-a venit randul pana acum.
Ingrediente:
3 oua
150 g zahar
40 g unt
300 g faina
200 ml smantana
coaja rasa de la 2 portocale
esenta de vanilie
1 praf de copt
Jeleu de portocale:
1 plic budinca cu gust de vanilie
400 ml suc proaspat de portocale
3 linguri zahar
Mod de preparare:
Pregatim jeleul de portocale. Dizolvam praful pentru budinca in cateva linguri de suc de portocala. Restul il punem pe foc impreuna cu zaharul. Cand s-a incalzit sucul adaugam praful de budinca dizolvat si lasam pe foc, pana se ingroasa. Amestecam continuu ca sa nu faca cocoloase.
Dam deoparte si lasam la racit, amestecand din cand in cand, pentru a nu face pojghita.
Pentru aluat mixam bine ouale cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana se albesc.
Adaugam untul topit, coaja de portocala si vanilia. Amestecam usor pana se omogenizeaza apoi adaugam smantana.
Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat.
Punem cate o lingura de aluat in formele pentru briose apoi cate o lingurita de jeleu.
Acoperim cu putin aluat si dam la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc usor deasupra.
Scoatem briosele din tava si le lasam la racit pe un gratar. Ornam apoi cu jeleu de portocale.
Arata foarte bine..mmm Sunt facute cu oua de tara?
Arata superb briosele astea!
Multumesc mult Simo. Da sunt cu oua de tara (traiasca gainile lu' mama :)). O saptamana frumoasa iti doresc!
Maya iti multumesc pentru vizita si aprecieri. O zi frumoasa. Pup!
Delicioase!Atit cum arata cit si ,suntem convinsi, la gust.O saptamana frumoasa va uram.
Ce bine arata briosele, super…
Foarte frumoase briosele tale.
Dan Irinel si Ionela multumesc. O seara frumoasa!
Miodrag multumesc mult.
Haplea iti multumesc de vizita.
cate briose ies din compozitia de mai sus?
O tava cu 12 briose.
foarte frumoase!