Tort Sah

Din motive serioase, si anume pojarel, nu am putut sa-l sarbatorim pe Dragos asa cum se cuvine. Dar pentru ca a trecut boala contagioasa am putut ieri sa facem partyyyyy.
Va prezint si voua tortul facut pentru puiul meu, de care sunt foarte mandra (de pui desigur :))
LA MULTI ANI!!! Sa cresti mare si sanatos! :-*

Ingrediente:

Blat:
6 oua
150 g faina
150 g zahar
3 linguri cacao
1 praf de copt 


Crema de iaurt:
370 g iaurt simplu
10 g gelatina
4 linguri zahar
250 ml frisca

Mousse de capsuni:
600 g capsuni
250 ml frisca
10 g gelatina
90 g ciocolata alba
100 g zahar

Decor:
pasta de zahar (reteta aici)

Mod de preparare:

Blatul:
Batem albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul si mixam pana devine lucioasa, ca la bezea. Adaugam galbenusurile si amestecam usor.
Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa si o incorporam usor in aluat.

Turnam aluatul in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt.

Coacem in cuptorul preancalzit, la 180 de grade, pana trece testul scobitorii (~30 de minute).
Scoatem blatul pe un gratar si lasam sa se raceasca apoi il taiem in doua foi.

Crema de iaurt:
Mixam iaurtul cu zaharul  pana se topeste. Gelatina o hidratam 10 minute in 3 linguri de apa rece. Topim apoi gelatina cateva secunde la microunde.
Amestecam gelatina cu 2-3 linguri de iaurt, apoi o adaugam in restul de iaurt si amestecam pana se omogenizeaza.
Batem bine frisca si o adaugam peste iaurt. Amestecam usor pana se omogenizeaza.

Mousse-ul de capsuni:
Curatam capsunile si le mixam in blender. Le trecem apoi printr-o sita deasa pentru a elimina semintele.
Punem sosul pe foc impreuna cu zaharul iar dupa ce a dat un clocot adaugam ciocolata rupta bucati. Lasam pe foc pana se topeste ciocolata, apoi dam deoparte si omogenizam. Lasam putin sa se racoreasca.

Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata in 3 linguri de apa rece.
Amestecam pana se omogenizeaza apoi lasam la racit. Batem frisca si adaugam sosul de capsuni rece.

Asamblare:
Punem fiecare crema intr-un posh cu capat rotund.
Pe un platou asezam o foaie de blat insiropata si fixam inelul de tort in jurul foii.
Incepem sa punem crema, de la margine spre centru, alternand cele doua creme.

Dam apoi tortul la frigider pentru o ora. Sau daca va grabiti ca mine, il puneti in congelator 15 minute.
Scoatem apoi tortul si mai punem un rand de crema (unde am avut crema de iaurt vom pune acum mousse de capsuni si unde a fost mousse vom pune crema de iaurt, formand astfel un sah).
Dam inca 10 minute la congelator iar apoi acoperim cu cealalta foaie de blat insiropat si dam la frigider cateva ore, sau peste noapte.

A doua zi ornam tortul dupa preferinte. Eu am imbracat tortul in pasta de zahar si am ornat cu animale (tot din pasta de zahar).

Am ales sa fac animale, pentru ca lui Dragos ii plac foarte mult. Nu ma pot lauda cu un talent la modelat pasta de zahar, dar copii au fost foarte incantati iar animalele au fost recunoscute (de la mic la mare :)))

Si inca o sectiune racoroasa pentru voi 🙂

Sursa

Print Friendly, PDF & Email

9 Responses to “Tort Sah

Leave a Reply to maria mihalache Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *