Prajitura Minty Blanc

M-a obsedat prajitura aceasta de cand am vazut-o pe blogul Licutei, apoi a urmat o avalansa de ispite :)). Eu am ales insa o varianta mai putin neagra (dar o voi incerca si pe cea neagra :D). Am ales menta pentru ca musafirii mei sunt mari iubitori de menta (prin musafiri a se intelge: nasul nostru :))) Pot doar sa va spun ca este foarte fina, buna si racoroasa.

Cu aceasta reteta particip la provocarea lunii iunie in “Dulce Romanie”, provocare gazduita de Antonina.

Ingrediente:

200 gr ciocolata alba
200 gr unt
200 gr biscuiti
250 ml frisca lichida
5 linguri sirop de menta
1 lingura zahar pudra
15 gr gelatina


Glazura:
50 gr ciocolata alba
50 gr frisca lichida

Mod de preparare:

Zdrobim bine biscuitii cu robotul. Amestecam pesmetul astfel format cu jumatate din cantitatea de unt topita. Framantam bine pana ia aspectul nisipului ud.
Tapetam o tava de chec cu folie alimentara. Punem compozitia in tava si o prasam cu o lingura. Dam la frigider pana preparam crema.

Pentru crema:
Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece timp de 5-10 minute.
Punem la foc mic 50 ml frisca impreuna cu ciocolata rupta bucati.. Lasam sa se topeasca apoi dam deoparte si omogenizam. Lasam putin sa se racoreasca. Dizolvam gelatina pe baie de abur si o adaugam peste ciocolata topita. Adaugam apoi restul de unt si zaharul pudra si amestecam pana se omogenizeaza. La final adaugam siropul de menta si amestecam.

Mixam cei 200 de ml de frisca ramasa apoi o incorporam in amestecul de ciocolata cu menta.

Punem crema peste biscuiti si dam la frigider cateva ore.
Dupa ce s-a intarit bine crema, rasturnam pe un platou si desprindem usor folia alimentara.

Pentru glazura:

Topim ciololata impreuna cu frisca, la foc mic si lasam putin sa se racoreasca. Ornam prajitura cu glazura usor racita.

Print Friendly, PDF & Email

23 Responses to “Prajitura Minty Blanc

Leave a Reply to Licuta Marin Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *