Dulceata de visine
Dulceata de visine este preferata mea. Si sprea rusinea mea am uitat sa postez aceasta reteta. Am facut dulceata acum 2 saptamani, dar am uitat de ea :). Dar vreau totusi sa va arat si voua ce mi-a iesit…
Ingrediente:
4 kg visine fara samburi
4 kg zahar
1/2 lamaie
Mod de preparare:
Spalam bine fructele iar apoi le curatam de codite si samburi. Ajutoarele mele au fost (si de aceasta data) Silviu si aparatul de scos samburi :). Aparatul acesta s-a dovedit inca o data a fi o achizitie buna. La visine a fost cel mai eficient (mai greu a fost la ciresele amare).
Dupa ce am curatat visinele le punem intr-o oala si adaugam zaharul. Lasam ~1 ora si mai amestecam din cand in cand.
Punem apoi oala pe foc (eu am folosit si de aceasta data o plita pe care am pus-o sub oala). Lasam sa fiarba la foc potrivit si avem grija sa adunam spuma formata deasupra. Trebuie amestecat destul de des, pentru a evita lipirea dulcetii de oala.
Lasam sa fiarba pana se leaga. Testam consistenta picurand cateva picaturi de dulceata pe o farfurie. Daca nu curge dupa ce s-a racit, inseamna ca dulceata noastra este gata. Adaugam zeama de lamaie si mai lasam sa dea 2-3 clocote.
Stingem focul si lasam putin sa se racoreasca.
Punem dulceata calda in borcane spalate si sterilizate si apoi le punem capacul. Intorcem borcanele pe capac si le acoperim pana a doua zi.
A doua zi le putem depozita pentru iarna :).
Vreau dulceata , vreau o cafea :)) dar vreau si sa te invit cu mare drag la provocarea lunii august.
Te astept cu portile deschise :))
Ancuta, am facut si eu la fel, am lasat visinele peste noapte in frigider cu zahar si si-au lasat apa, dar am mai adaugat cam 1/2 cana apa. Le-am fiert pana cand picatura s-a tinut ca o bobita, dar se pare ca am fiert prea mult pentru ca acum este cam putin sirop in borcan 🙂 O sa stiu data viitoare cum zici tu, picatura sa nu curga dupa ce se raceste 🙂 Multumesc
La iarna vin si eu la tine, cand mi se termina cele 2 borcane care le mai am de anul trecut. Anul asta am scapat recolta si cand nu ai atunci ai manca. Pup!
Gaby dulceata iti dau cand vrei tu, cafea maine dimineata iar la provocare particip cu mare drag!
Pupici si o seara frumoasa!
Mihaela eu asa fac la orice dulceata: pun pe farfurie iar cand se raceste inclin putin farfuria. Daca nu curge, e gata. Dar sunt sigura ca este bun si daca nu are chiar asa mult sirop. Pupici!
Sara te astept la iarna. Eu nu am facut inca de caise si nu cred ca mai reusesc sa fac :(.
Pup!
Ce buna e iarna … nu am facut pana acum dar trebuie sa o fac si eu !
Mimmi merita sa incerci. Dupa parerea mea este cea mai buna 🙂
O seara placuta!
Foarte fain aparatul pentru samburi.
Si dulceata arata intr-un mare fel!
Multumesc Alexandrina. Aparatul pentru samburi mi-a fost foarte util in aceasta vara.
Pupici!
Foarte buna dulceata acesta! Si eu am facut!
Te invit sa vizitezi si blogul meu, daca iti face placere…