Tort cu ciocolata si lapte batut

Tortul acesta l-am facut pentru soacra mea, care si-a serbat de curand ziua de nastere. Iar pentru ca il postez astazi vreau sa urez tuturor sarbatoritilor (Mihaele, Gabriele si… mie 🙂 ) multa sanatate si fericire!!!

Ingrediente:

Blat:
300 g faina
1 praf de copt
45 g cacao
250 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
6 oua
225 g unt topit
190 ml lapte batut


Crema:
300 g ciocolata amaruie
300 g frisca lichida

Decor:
frisca batuta si aschii de ciocolata

Mod de preparare:

Incepem cu pregatirea blatului. Pentru aceasta amestecam faiana cu praful de copt si cacaoa. Adaugam zaharul si vanilia. Urmeza apoi ouale si untul topit si racit. Inecepem sa mixam pana se incorporeaza ingredientele.
La final adaugam laptele batut si mixam pana se omogenizeaza.

Aluatul rezultat il turnam in tava  rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptor, la foc potrivit pana trece testul scobitorii (~30-40 de minute).
Scoatem din cuptor si lasam blatul sa se racoreasca in tava apoi il scoatem pe un gratar pana la racirea completa.
Dupa ce s-a racit taiem blatul in trei.
Crema:
Rupem ciocolata bucatele si o punem la topit impreuna cu 150 ml frisca. Amestecam pana se omogenizeaza si lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit o amestecam usor cu restul de frisca batuta.
Impartim crema in doua parti egale si umplem cu ea blatul racit. Daca doriti puteti insiropa blatul cu sirop de zahar ars in care adaugati o lingura de coniac.
Ornam tortul dupa preferinta.

Fiind in mare viteza si lipsa acuta de timp :), am ornat doar cu frisca batuta si aschii de ciocolata. Voi cu siguranta il puteti face mai frumos :).

Print Friendly, PDF & Email

17 Responses to “Tort cu ciocolata si lapte batut

Leave a Reply to Ancuta Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *