Prajitura Regina Maria
Va salut cu drag, dupa o scurta pauza: o parte din motive de sanatate iar restul din lipsa de timp :(. Am revenit insa pe “baricade”. Uitam sa va spun ca pauza a fost “de net” nu de bucatareala ;).
Sa lasam vorba si sa va arat ce am papat bun de Craciun (printre altele): o prajiturica fina, buna si foarte usor de executat.
Ingrediente:
Blat 1:
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
coja rasa de la 1 lamaie
Blat 2:
6 albusuri
200 g zahar pudra
250 g nuca taiata marunt
2 linguri faina
Crema:
6 galbenusuri
200 g zahar pudra
2 linguri cacao
300 g unt
Mod de preparare:
Pregatim primul blat:
Batem albusurile spuma cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile pe rand si mixam dupa fiecare.
La final incorporam usor faina si coaja de lamaie, cu misari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii.
Blatul 2:
Mxam albusurile spuma cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul pudra si mixam pana devine spuma lucioasa ca pentru bezea.
Amestecam nuca cu faina si o incorporam usor in spuma de albus.
Coacem in tava tapetata cu hartie de copt, pana incepe sa se rumeneasca usor deasupra.
Lasam blaturile sa se raceasca.
Intre timp pregatim crema:
Mixam bine galbenusurile cu zaharul pudra pana devine crema. Adaugam cacaoa si omogenizam
Punem compozitia pe baie de abur si amestecam pana se ingroasa.
Dam de pe foc si lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
Mixam untul pana devine cremos iar apoi adaugam treptat crema de galbenusuri si mixam. Impartim crema in doua parti egale.
Pe un platou asezam primul blat si acoperim cu un strat de crema. Urmeaza blatul cu nuca si restul de crema. Ornam cu aschii de ciocolata sau nuca prajita taiata bucatele.
Taiem prajitura cu un cutit foarte ascutit.
superba prajitura :*
Sarbatori fericite draga mea!
Multumesc Emily. Un an mai bun, cu sanatate!!!
La multi ani Ancuta! Sa iti aduca noul an doar ce iti doresti, sanatate si bucurii!
Si ce frumos arata!
La multi ani, Ancutel!
La multi ani, un An Nou fericit si plin de impliniri!
O FAC SI EU SI-I TARE BUNA,EXCELENTA NU BUNA
Un An Nou fericit plin de realizari, bucurii si multa sanatate!
La multi ani!
La multi ani Ancuta ! 🙂
De ceva timp ma tot gandesc sa prepar si eu reteta aceasta, dar am tot amanat ! Acum ca am vazut la tine ca arata excelent, o voi face si eu la anul 😀
An nou cu sanatate si numai bucurii!La multi ani!
La multi ani,un an nou plin de bucurii!!
Delicioasa prajiturica!!!
La multi ani!Un An Nou plin numai de bucurii!Pup!
Iti urez un An Nou plin de fericire si liniste sufleteasca! La Multi Ani!
La multi ani si-un an nou plin de bucurii, cu sanatate, fericire si realizari !
Arata asa de bine prejiturica ta… <3
La multi ani, si un An Nou din cei mai minunati ! Te pup! xoxo
E cumpana dintre ani! Sa privim inapoi cu iertare, inainte cu speranta, in jos cu intelegere, si in sus cu recunostinta! Un An Nou plin de bucurii si impliniri! La multi ani!
P.S. Bine ai revenit, sanatate multa!
Va multumesc tuturor! Sa ne intalnim cu bine in noul an.
Va doresc tuturor numai bine si sanatate! Pupici cu drag!
Arata foarte bine !
La multi ani !
La multi ani Mimmi!
Hi hi..eu am facut prajitura Regele Mihai…deci ne-am tot regit noi de Craciun 🙂 Un an cat mai bun iti doresc!
Un adevarat regal Betty :))). O zi frumoasa!
toate prajiturile tale imi plac. felicitari
Iti multumesc foarte mult. Ma bucur ca iti plac prajiturile mele.
Te mai astept cu drag. O seara minunata iti doresc!
merita, facuta garantez;)
Multumesc.
De când caut eu reţeta aceasta. Pup! La mulţi ani!
Adriana ma bucur ca ti-am putut fi de ajutor. Un an cu sanatate si bucurii!!!